Activiteiten

2-jarige opleiding tot basis-astroloog door Tonny Hollander

Ben je geraakt door de vele mogelijkheden en prachtige inzichten die je m.b.v. astrologie kunt krijgen, en heb je zin om dit zelf ook te leren? Dan ben je van harte welkom. Afgelopen voorjaar is er weer een nieuwe eerstejaars groep van start gegaan. Het voelt als een feestje om met elkaar te astroën. Samen de symbolentaal van de astrologie op allerlei manieren eigen zien te maken, en het ook echt in de beleving en ervaring binnen te laten komen.
In het najaar, of begin volgend jaar gaan we weer van start met een nieuw eerste jaar van de opleiding. (we starten als er weer een groepje compleet is).  In de opleiding leer je - vooral vanuit beleving, praktijk, beeld en ervaring - de symbolentaal van de astrologie zodat je er mee kunt werken. Het eerste jaar leer je de bouwstenen en hun symboliek, het tweede jaar leer je combineren en thema's te vinden, zodat je een meer geïntegreerde duiding kunt maken. Als rode draad door de opleiding heen zal gespreksvoering en zelfinzicht uitgebreid aan de orde komen. Hierin is vooral de eigen horoscoop het lesmateriaal.
De opleiding is bedoeld voor mensen die de astrologie willen gaan gebruiken als hulpmiddel in hun werk (bijv. als leraar, therapeut, coach, verzorger, begeleider), voor zelfonderzoek, of om bijv. je kind of naasten beter door te leren kennen. Er wordt daarom vanuit gegaan dat je er ook thuis (buiten de lessen om) een aantal uren per week echt mee aan de slag gaat. Huiswerkopdrachten over je eigen horoscoop zullen hierbij behulpzaam zijn.
Lees voor uitgebreidere informatie over de opleiding en de inhoud hiervan op de website.
Heb je interesse of vragen, mail of bel gerust. Of als je je op wilt geven, kun je dat doen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-20778725.


Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Lees meer...

Een lezing van Jaap Hiddinga bij Holistisch Centrum De Bron

In de Dhammapada beschrijft de Boeddha; je bent wat je denkt. Alles wat je bent komt voort uit je gedachten. Met jouw gedachten maak je je wereld.
In de kwantum natuurkunde zien we dat alles zich vormt naar ons bewustzijn. Dat vraagt verantwoordelijkheid over ons denken en ons bewustzijn.
Hoe kun je als mens je gedachten en bewustzijn constructief gebruiken om je omgeving iets positiefs vanuit de goddelijke bron te kunnen geven, zonder illusies te blijven
creëren? Welke invloed heeft ons onderbewuste op het wereldbeeld van nu?
Een fascinerend inzicht in de krachten van ons bewustzijn en de ziel.

Zijn laatste boek: De laatste stap naar bewustzijn gaat over het volgende:
Waarom bestaat het leven, de schepping, en de menselijke levensvorm? Er zijn veel gedachten over de schepping en de creatie van het leven door een goddelijke intelligentie, maar wat is de werkelijkheid? Dit boek gaat diep in op recente herontdekte geschriften uit het oude India, de allerlaatste ontwikkelingen in de kwantumnatuurkunde, aangevuld met inzichten vanuit de geestelijke wereld, die de laatste stap naar het volledige bewustzijn in de ziel laten zien. In feite creëert de ziel zelf zijn/haar wereld en vanuit dat weten kunnen we op concrete wijze uit de illusie van deze schepping stappen. Deze laatste stap naar dat ultieme bewustzijn laat de verbijsterende eenvoud en schoonheid zien van het niveau, dat boven alle kennis en ideeën van nu over bewustzijn en spiritualiteit uit gaat.

 

Zondag 22 september Aanvang 14 uur – 17 uur welkom vanaf 13.30 uur
Waar: Holistisch Centrum De Bron Zwartemeerweg 23 Kraggenburg (Noordoostpolder)
Websites: www.debron.nu en www.oudkraggenburg.nl
Kosten € 17,50 inclusief koffie en thee
Aantal mensen maximaal 40 wacht niet te lang met opgeven vol = vol
ER IS PLAATS VOOR 4 INDIVIDUELE CONSULTEN a € 75,00 nadere info volgt
Opgave verplicht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

  • Plaats Kraggenburg (Noordoostpolder)
  • Contactpersoon Johan Woolderink

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Team In-zicht en jij

Samen groeien - intervisie voor spirituele ondernemers

Als hartbewuste ondernemer herken je dit vast: je volgde je hart, hebt jouw bedrijf opgezet en weet dat dit is wat je mag komen brengen. Innerlijk gedreven en op basis van wat je in de wereld ziet gebeuren, ontdekte je wat jij vanuit jouw kern mag manifesteren. Je persoonlijke missie volgen en neerzetten vanuit liefde: je voelt en weet dat het goed is.

Net als elke andere ondernemer kun je op dit pad tegen weerstand of afleiding aanlopen: vanuit jezelf of van buiten. Soms weet je het even niet meer of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie. Hoe mooi is het als je dat kunt delen en spiegelen met mensen die ook vanuit hun hart werken, die voelen waar je doorheen gaat.

Het is tijd voor de kracht van samen!

In-zicht gaat daarom regelmatig intervisie bijeenkomsten voor (spirituele) ondernemers organiseren.
De introductie va Groep 3 gaat van start op maandagavond 23 september 2019. Het is bedoeld voor een eerste kennismaking en het afstemmen op elkaars wensen.

Tijdstip; 19.30 tot 22.00 uur.
Kosten: € 17,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Theeschenkerij Bellefleur: Lezing Innerlijk Leiderschap door Oene Hofman

Door de eeuwen heen is leiderschap altijd een bepalende factor geweest voor het welzijn van familie, stam of volk. Sommige leiders, zoals Alexander de Grote, hebben een enorme invloed gehad op een groot deel van de toenmalig bekende wereld. Maar de mens zelf heeft eigenlijk ook leiderschap nodig over haar/zijn eigen leven. Dit noemen we Innerlijk Leiderschap. Innerlijk Leiderschap is het vermogen om leiding te geven aan je eigen leven. Het vermogen om je leven zodanig vorm te geven dat dit het beste past bij je eigen talenten, vaardigheden, eigenheid én passie.
In deze lezing gaan we in op het belang van Innerlijk Leiderschap. En hoe je met zelfinzicht en bewustwording dit kunt ontwikkelen. Hoe dit kan leiden tot een steeds grotere (innerlijke) vrijheid. Het gaat hierbij ook om het besef of je je eigenheid en oorspronkelijkheid wel kent of die weer kan (her)vinden. Wat is de rol van intuïtie en geestkracht daarbij. Wat is het belang om meer in je welzijnscentrum te zijn. 

De volgende vragen komen dan op:
–  Wat is eigenlijk de eigenheid en oorspronkelijkheid van de mens?
–  Hoe kan ik het weer terug krijgen?
–  Wat is mijn passie, waar word ik warm en enthousiast van?
–  Waarom zit ik niet automatisch in mijn welzijnscentum als iedereen die heeft? 
–  Wat moet ik doen om mijn Innerlijk Leiderschap op te eisen?

Na de lezing heb je inzicht gekregen in de kracht van innerlijk leiderschap. En wat jij daarmee kan doen in jou eigen leven en de wereld om je heen. Wie hier echt mee aan de slag gaat, zal in dit proces al merken dat leiderschap dat zich ontwikkeld heel goed benut kan worden in de buitenwereld. De wereld schreeuwt om inspirerende en bezielde mensen (leiders) Omdat het echt anders kán!

Lees meer op https://praktijkvoorinnerlijkleiderschap.nl/

 

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Tijdens deze workshop zullen meditaties worden afgewisseld met informatie over de krachtige methodes die mij geholpen hebben in mijn proces van healing. Deze methodes werden voor het grootste deel aan mij doorgegeven door de gidsen en meesters die ons begeleiden. Daarnaast doen we helende oefeningen in tweetallen of kleine groepjes om ook elkaar te helpen met healing.

Ik zal vertellen over mijn persoonlijke ervaringen met ziekte, pijn en genezing. De meditaties werken op zich al helend. Daarnaast helpen ze je erachter te komen wat er bij jou aan de hand is en welke methodes jou zouden kunnen helpen.

Verschillende niveaus
Om te weten wat je kunt doen om jezelf te helen moet je eerst weten wat er aan de hand is op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Als een bepaalde klacht alleen verbonden is met het emotionele en mentale lichaam, kan deze klacht door meditatie en werken met licht in principe snel worden opgelost. Als iets zich echter heeft vastgezet in het fysieke lichaam, zal het helingsproces dikwijls meer tijd kosten. Als je de lessen niet leert die met klachten verbonden zijn, is er misschien niets dat helpt. Je ziel zal je blijven signaleren dat er iets veranderen moet.

Het is mijn overtuiging dat veel in principe te genezen is, tenzij je tijd gekomen is om te gaan. Het vraagt de overtuiging dat je kunt genezen en soms een grote mate van toewijding, discipline en geduld om deze genezing stap voor stap tot stand te brengen.

In meditaties ga je vanuit het contact met jouw ziel, jouw goddelijke wijsheid, kijken naar de toestand van je fysieke, emotionele en mentale lichamen. Je gaat kijken of ervaren waar zich verstoringen bevinden en wat je hieraan kunt doen.

We werken met het veranderen van je overtuigingen, mentale flexibiliteit, emotionele stroming en zachtheid voor je subpersonen en innerlijk kinderen. Ook ga je in meditatie onderzoeken welke lessen aan jouw klachten verbonden zijn. We zullen een meditatie doen waarin je de wortel vindt van een bepaalde fysieke klacht of emotioneel probleem zodat je er bij die wortel licht in kan brengen en dit karma kan helpen oplossen. Met visualisatie en licht kan je verouderingsprocessen tegengaan en verstoringen ombuigen. Vanuit het contact met je ziel, ga je contact te maken met je fysieke lichaam en het vragen wat het nodig heeft bijvoorbeeld aan voeding en oefeningen.

In deze workshop besteden we ook aandacht aan de zeer helende methode: Spring Forest Qigong. We zullen enkele oefeningen hiervan doen die je enorm helpen om je balans te hervinden en overtollige energieën te laten gaan. Tijdens deze twee dagen hebben we slechts tijd voor één of twee van deze oefeningen.

Fysieke klachten kunnen veel invloed hebben op je gevoel van welbevinden. Ik weet dat maar al te goed uit eigen ervaring. Klik hier om daar meer over te lezen.

Voor wie
Iedereen kan meedoen. Er zijn geen vooropleidingseisen. Je kunt de cursus volgen als je fysieke klachten hebt maar zeker ook als je deze wilt voorkomen, als je kennis en vaardigheden wilt leren die jouw lichaam gezond houden.

Tijdsinvestering/studiebelasting
Je hebt het meest baat bij de cursus als je thuis verder oefent met het geleerde maar uiteraard is dat verder aan jou.

Praktisch
De kosten bedragen € 245,- voor twee dagen (28 en 29 september). Dit is inclusief alle meditaties en uitleg op cd's of als downloads

Klik hier om je aan te melden.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Op zaterdag 28 september vindt in Welhoven te Vledderveen (Dr.) een speciale workshop verhalen vertellen plaats. De workshop geeft een inleiding tot de verschillende kunsten van verhalen vertellen; de kunst versterken van je taal en communicatie, je vermogen vergroten om te beschrijven, de dagelijkse betekenis van het leven ontdekken, de innerlijke kern van de verhalen verteller vinden. En vooral: Verbinding maken met de ongetapte rijkdom van je eigen ervaring. De workshop wordt begeleid door Rami Zor, grondlegger van de internationale Ring van Turquoise Storytelling groep. Rami heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van workshops verhalen vertellen.
Deelname is 20 euro voor de workshop en drankjes.
Aankomst en koffie vanaf 10.00 uur, aanvang 11.00 - 17.00 uur.
Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kijk voor uitgebreide informatie op www.welhoven.nl

Aanvullende informatie

Lees meer...

Wat zou jij willen vernieuwen in jouw leven? Waar wil jij je aandacht op richten? Even stilstaan tijdens Nieuwe Maan bij hetgeen jij belangrijk vindt, geeft een vernieuwende impuls! Je kent misschien de rituelen rondom de Volle Maan, welke te maken hebben met loslaten, echter de energetische werking vanuit de Nieuwe Maan is misschien minder bekent. Elke Nieuwe Maan valt steeds in een ander levensgebied van je horoscoop, waar voor jou die maand de nadruk op ligt. Lijkt het je leuk om met dat thema bezig te zijn, dan krijg je daar nu alle gelegenheid voor. Met elkaar gaan we onderzoeken aan de hand van onze horoscoop wat er in deze periode van 4 weken, geleefd mag worden! En welke impuls of boost we nu de nadruk mogen geven. Heb je zin om mee te doen en vind je het leuk om dit samen met gelijkgestemden te ervaren? Voel je dan uitgenodigd om deel te nemen.
 

Wanneer : 8/1, 5/2, 5/3, 2/4, 7/5, 4/6, 2/7, 6/8, 3/9, 1/10, 29/10, 26/11 en 23/12 2019
Tijden : 19:45 uur tot 22:15 uur
Locatie : De Aek 18 in Joure
Bijdrage : 22 euro (incl. horoscoop, lesmateriaal, maanboekje *, koffie of thee en wat lekkers) *Ben je als eens geweest, neem dan graag je maanboekje weer mee.

Informatie en opgave twee dagen vóór deze avond en vergeet niet je exacte geboortetijd, -datum en -plaats door te geven. Deze is nodig voor het maken van je persoonlijke horoscooptekening die je gaat gebruiken.

Mocht je nog vragen hebben of ben je nu al enthousiast, schrijf je dan nu in of neem telefonisch even contact op.

Tot ziens en wie weet ont-moeten we elkaar binnenkort!

Anneke Kruis

Aanvullende informatie

Lees meer...

Lezing: Een middag kennismaken met energetisch werk en contact met de natuur door Marianne Koller

Op deze middag neemt Marianne ons, na een introductie, mee naar buiten om contact te maken met de natuur en bijzondere plekken die overal te vinden zijn, ook in je eigen tuin. De introductie zal gaan over onderwerpen als aardlijnen, energetisch beheer en balanceren van huizen.
Tijdens interactie zal gekeken worden waar belangstelling en interesse ligt en waar de mogelijkheid kan ontstaan om ergens dieper op in te gaan. Mogelijk ook in middagen/dagen na deze middag. Na een meditatie om de zintuigen te activeren gaan we naar buiten om in contact te zijn met de natuur, die je kan helpen om in balans te komen bij stress, burn-out, of bij een gevoel dat je hoofd vol zit of iets dergelijks. Bomen kunnen je informatie geven over zaken die nog niet helder zijn voor jou, ze kunnen je beschermen voor invloeden van buitenaf.
Wij kennen de geneeskrachtige werking van kruiden, maar je kunt ook met de energetische kracht van kruiden en bomen werken. Over het algemeen zijn we gevoeliger geworden en nemen soms ook problemen van anderen mee en voelen ons belast door veel 'moeten'.
De middag zal afgesloten worden met een vuurritueel met Ruud Hollander. Marianne Koller is holistisch therapeut, en doet energetisch werk op basis van ecotherapie..

Datum : 05.10.2019
Tijdstip : 13.30 tot 17.00 uur
Kosten : 27,50 euro
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Peter Toonen

Verdiepingsdag n.a.v. lezing en boek 'Opgesloten in een piramide'

Een dag waarin we dieper ingaan op de in de lezing beschreven krachten die onze planeet gevangen houden: het kunstmatige veld dat we kennen als de controle-matrix, kortweg de Matrix genoemd.
Niet alleen gaan we zien hoe diep deze matrix ingrijpt in ons dagelijkse leven, maar ook hoe we ons ervan kunnen bevrijden.
Wat we de ‘werkelijkheid’ noemen is hoe jij en ik deze waarnemen. Hoewel een indeling in een wereld 'buiten' ons en een wereld 'in' ons een kunstmatige scheiding is, is de dag om praktische redenen in twee items verdeeld: de macrowereld en de microwereld.
Beide delen worden op deze verdiepingsdag afgesloten met ervaringsgerichte oefeningen over hoe jij de geboden onderwerpen waarneemt en hoe jij er mee wilt werken. We zijn naast schepsels ook scheppers op Aarde. Wat wil je scheppen en hoe?

 

Tijdstip; 10.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur.
Kosten: € 85,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

ZO. 6 OKTOBER 2019, KORTEHEMMEN - FRIESLAND BOEKPRESENTATIE 'LICHT-INGEVINGEN'
Verbinding met een andere wereld, bestaat dat? Kun je contact hebben met een spirituele wereld die naast werkelijke wereld bestaat? En hoe komt dit contact dan tot stand?
Marit Karssens vertelt hierover op zondag 6 oktober 2019. In haar boek 'Licht-ingevingen' schrijft zij over haar 'weg naar binnen' van de afgelopen twaalf jaar en over alle bijzondere gebeurtenissen die sindsdien in haar leven hebben plaatsgevonden.
Zo staat Marit sinds 2010 in contact met Herrezen Meester Kuthumi die prachtige en bemoedigende woorden aan haar doorgeeft. Via deze 'gechannelde boodschappen' krijgt ze naast persoonlijke inzichten ook inzichten die voor vele anderen waardevol kunnen zijn, deze channelings gaan over het grotere geheel. Met aandacht naar binnen keren levert zoveel moois op, voor jou, voor de wereld waarin je leeft. Graag vertelt Marit over de spirituele weg die zij de afgelopen jaren heeft afgelegd, over wat zij daarbij heeft meegemaakt, over haar reizen, ontmoetingen met bijzondere mensen maar ook over obstakels die zij onderweg tegenkwam.
Zij vertelt hier openhartig, eerlijk en met humor over en ze zal zeker voorlezen uit haar boek: 'Tijdens mijn lezing zal het licht in ieder van ons voelbaar zijn, ik hoop mensen te raken en te inspireren met mijn verhaal'.
Het programma 14.30 uur: Ontvangst met koffie & thee 15.00 uur:
Aanvang lezing 15.45 uur: Pauze 16.00 uur:
Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen en het inkijken van het boek Licht-ingevingen 17.00 uur: Afronding
Locatie: Kerkje Kortehemmen, Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Wanneer: Zondagmiddag 6 oktober 2019, 15.00 – 17.00 uur
Entree: Gratis Consumptie: € 2,-
Laat je even weten of je komt? via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via WhatsApp 06-30033426 www.dewegvanhetlicht.nl

Aanvullende informatie

Lees meer...