Activiteiten

De Praktiek organiseert eens in de 2 weken een Meditatie-avond voor vrouwen, dit is op een maandagavond van 20.00-21.30. Draag op deze avond gemakkelijk zittende kleding. De kosten voor de meditatieavond zijn € 10,- per avond. Graag vooraf mailen of bellen dat je komt! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0516-462108. De Praktiek Schoterlandseweg 82, Jubbega 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Wat is ouderschap vanuit je hart? Volgens ons is het de weg bewandelen om alle gevoelens, fijne en minder fijne, toe te kunnen laten. Om ruimte te maken in je hart, zodat je verbinding met jezelf hebt en met de ander kunt maken. Hoe dichter we bij onszelf uit komen, hoe beter we kunnen voelen wat we echt nodig hebben en richting geven aan ons leven.

Open en transparant communiceren: je eigen gevoel laten zien!
Hoe blijf je doen wat je hart je ingeeft en blijf je daaraan trouw in een maatschappij die veel van je verwacht?
Hoe blijf je uit de strijd en kom je in je kracht binnen de opvoeding?

De lezing levert je op: • dat je bewuster wordt hoe open je bent, en je leert hoe je dat nog meer zou kunnen toepassen; • je krijgt inzicht in jezelf te begrenzen, en hoe je de ander een grens geeft; • je staat stil in hoeverre jij je hart volgt zonder in de verwachting van de maatschappij mee te gaan; • je kijkt naar je eigen handelen, doe je dat vanuit kracht of vanuit macht; • je bent je bewust of je voldoening uit je dagelijks leven haalt en je bent bewuster van je eetpatroon; • je krijgt inzicht in jezelf en wat je kunt leren van de vorige generatie; • dat je voor andere culturen open staat, voor een natuurlijke manier van leven;

Sinds wij in de zomer van 2019 met een gezinshuis zijn gestart, willen we ook ouders ondersteunen om meer vanuit hun hart te leven. Zodat ze meer voldoening halen uit de kracht van het gewone leven. Met name Erna ziet in haar praktijk de worsteling die veel mensen hebben met deze thema`s. Als je hiervoor aandacht krijgt, zal het je veel opleveren, ook in je opvoeding met je kinderen. Na de zomer is er de gelegenheid om een langduriger traject te volgen.
Voor meer informatie kun je bellen of mailen voor een uitgebreide beschrijving. Erna Seiger en Wim Hiemstra www.gezinshuisheelnatuurlijk.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Henk Fransen

Workshop: 'Psychosomatiek, de betekenis van organen en ziekten'

Tijdens de lezing die Henk Fransen in 2019 voor In-zicht gaf deelde hij zijn 30 jaar kennis en ervaring in het werken met de geestelijk/emotionele betekenis van organen en ziekten. Aan het eind van de lezing gaf Henk een demonstratiesessie die velen raakte. Het was vooral de subtiele manier waarop hij het lichaam en de signalen ervan volgde die indruk maakte. Veel mensen gaven aan graag een vervolg te willen. En dat vervolg is er nu. In de vorm van een dagworkshop in ’t Haske in Joure en bovendien voor een speciale prijs voor In-zicht (nu € 85, normaal € 125)

Let op: Het is belangrijk dat je een lezing van Henk Fransen hebt gevolgd over dit onderwerp of zijn e-boek erover hebt bestudeerd.
Deze is hier te bestellen: https://genezendvermogen.nl/de-betekenis-van-kanker-henk-fransen/

 

Tijdstip; 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 85,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

I n s p i r a t i e m i d d a g
Iedere eerste zondagmiddag van de maand organiseer ik een middag om samen te komen met gelijkgestemden voor meditatie, rust en bezinning. Uiteraard is er wel een zachte beweging naar een onderwerp of thema, echter is er ook ruimte om in het moment een andere invulling toe te laten.
Wat kun je verwachten? Inspiratie naar aanleiding van het trekken van een symbolische kaart, of op een creatieve manier een onderwerp uitbeelden met materialen, het luisteren naar een verhaal of overdenking of het spontaan luisteren naar inbreng uit de groep, kortom; alles is mogelijk! Wat het je brengt is rust en aandacht voor jezelf! Een middag waar je naar uit kunt kijken, omdat je toe bent aan een ontmoeting met gelijkgestemden.
Bijdrage : 17,50 incl. materialen, thee en wat lekkers
 Wanneer : 2 februari, 1 maart, 4 oktober, 1 november en 6 december 2020 van 13:30 tot 15:30

Tot gauw, ik ont-moet je graag!

Warme maangroet van mij, Anneke

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0513 – 416166
Mobiel: 06-28995374

Aanvullende informatie

Lees meer...

Wil je mediteren?
Mediteren heeft veel positieve invloeden. Mediteren brengt je tot rust, je laat stress los, het geeft nieuwe inzichten en transformatie.
Je bent welkom op:
Maandagmorgen 10.00 - 11.30 uur: 20 januari, 3 en 24 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april.
Woensdagaovnd 19.30 - 21.00 uur: 22 januari, 5 en 26 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april.
De kosten zijn € 10,- per keer. Adres: Klampe 11 Wommels. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 29910453.
Uw naam : Fanny Regts

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Innerlijk Besef door Erica Rijnsburger

De Bewustzijnsleer is gestoeld op non-dualiteit, voortkomend uit de traditie van de advaita vedanta en Dzochgen traditie. Het is gebaseerd op mededogen, inspiratie en wijsheid. Waar veel stromingen beginnen met ‘sleutelen aan de persoonlijkheid’, gaat dit pad over het inzicht ‘je bent er al’. Alles is er al. Dat maakt een grote acceptatie mogelijk van wat is, inclusief onze eigen reacties op de mensen en de gebeurtenissen om ons heen. Die acceptatie maakt dat er meer ruimte ontstaat om bepaalde stressmatige reacties in lichaam en geest heen en in die ruimte is zoveel meer te voelen dan we doorgaans bewust van zijn.

We zijn veel meer dan de neerslag van onze persoonlijke geschiedenis. In essentie zijn we puur Gewaarzijn. Jezelf verankerd kunnen houden in dit Gewaarzijn is voor veel mensen een nieuwe ervaring. Vanuit deze verankering hoeft de ander niets anders te doen dan dat deze doet en jijzelf ook niet. We zijn als het ware de oceaan zelf die ruimte geeft aan alle golven en die alle golven naar de kust brengt. Of we zijn het computerscherm waarop alle mails verschijnen. Geen enkele mail tast het scherm aan. Tegelijkertijd heeft het scherm de mails nodig om zich van zijn eigen bestaan bewust te worden. De mail bestaat niet zonder het scherm en vice versa.

 

Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

Lees meer...

Ben jij spiritueel zoekende? Zie je door de bomen het bos soms niet meer?
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en mis je het om je ervaringen te delen met leeftijdsgenoten? Dan is deze avond iets voor jou!
Tijdens deze belevingsavond delen wij zowel wetenschappelijke als ook spirituele informatie en eigen ervaringen, zorgen we voor verbinding met leeftijdsgenoten en doe je praktische oefeningen zodat je leert werken met jouw energetische systeem.
Daarnaast krijg je tips mee over hoe je alle informatie praktisch kunt toepassen, te midden van je dagelijkse leven.
Koop je ticket voor de avond in Heerenveen of Leeuwarden en ga mee met ons op reis om jouw spiritualiteit te ontdekken!

In Heerenveen op 06.02.2020
In Leeuwarden op 20.02.2020
Tijdstip : 19.30 tot 22.00 uur
Kosten : 28,50

Zie voor adressen en meer informatie Young and Conscious - De kracht van praktische spiritualiteit

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Wees welkom om deel te nemen aan de viering van de Volle Maan.
Rondom de dagen van Volle Maan kun je een gevoelige energie ervaren. Lijkt het je fijn om met elkaar een moment van bezinning te ervaren, wees dan welkom om de Volle Maan te vieren en met elkaar bij het vuur te zitten. Het vuur dat we gaan maken is behulpzaam bij hetgeen we graag willen loslaten of vrij geven.
Graag nodig ik jou uit om bij het vuur je plek in te nemen en je eigen vuuroffer mee te nemen. Je kunt dan denken aan iets waar jij afstand van wilt doen of kwijt wilt, zodat dat wat jou niet meer dient getransformeerd kan worden. We staan met elkaar stil bij hetgeen ons bezig houdt en daar waar we het volle maanlicht op willen laten schijnen. Dit kan in stilte en er is ook ruimte om jouw verhaal te delen in de groep.

Dus; neem jeZelf mee naar buiten in het volle schijnsel van de Maan bij de warmte van het vuur! Ik zorg voor het hout op de vuurplaats, en natuurlijk voor thee en wat lekkers.

Wanneer het droog is en niet te hard waait, dan zijn we op een mooie plek in de natuur en zo niet, dan vieren we de Maan bij mij thuis. Neem je even iets mee om op te zitten? En trek je iets warms aan, want helaas zijn de meeste avonden kil en vochtig in Nederland.

Tot gauw, ik ont-moet je graag!

Warme maangroet van mij, Anneke

Wanneer : 10/1, 8/2, 8/4, 7/5, 5/6, 4/7, 3/8, 2/9, 1/10, 31/10, 30/11 en 30/12 2020 Tijden : 19:45 tot 22:15 uur Locatie : Op een fijne plek in de natuur of bij mij in de praktijk, De Aek 18 in Joure Bijdrage : 22 euro
Mocht je nog vragen hebben of ben je nu al enthousiast, schrijf je dan nu in of neem telefonisch even contact op.

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0513 – 416166
Mobiel: 06-28995374

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Aafke Douma en Rob Heiligers

Tijdens een interactieve lezing in Joure in 2017 vertelden Aafke Douma uit Peize en Rob Heiligers uit Groningen over de inspirerende reis die ze
in 2016 maakten naar de Bosnische ‘Vallei van de Piramides’, nabij Sarajevo.
Ja, op de Balkan staan piramides! Een is zelfs 360 m hoog, veel hoger dan die in Egypte.
En nee, er hebben daar nooit farao’s gewoond. Dus hoe kan dit en hoe zit dat?

Inmiddels zijn ze (drie jaar verder) al zeven keer naar Bosnië geweest en hebben ze elf vijfdaagse reizen begeleid met liefhebbers uit vooral
Nederland en België. Dit waren overigens geen ‘groepsreizen’, iedereen reisde naar en verbleef in Bosnië naar eigen voorkeur. Overdag kwamen ze
bijeen om samen ‘mediamiek onderzoek’ te doen.


Tijdstip; 10.30 - 16.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Pim van Lommel

Eindeloos Bewustzijn
Sinds het publiceren van zijn artikel over bijna-dood ervaringen kunnen we niet meer om dit verschijnsel heen. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben.

In 2001 publiceerde cardioloog Pim van Lommel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen. Het ging om een onderzoek bij 344 Nederlandse patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Van hen bleken 62 een bijna-dood ervaringen te hebben meegemaakt. Van Lommels artikel was wereldnieuws. Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood ervaring’ heen. Het is een authentieke ervaring die niet is te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort. Een bijna-dood ervaringen verandert mensen blijvend. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad. Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden. Er zal in de voordracht dieper worden ingegaan op deze conclusies.

Na het einde van de lezing zal Machteld Blickman een verhaal houden over haar eigen BDE.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...