Lezingen

Wat is ouderschap vanuit je hart? Volgens ons is het de weg bewandelen om alle gevoelens, fijne en minder fijne, toe te kunnen laten. Om ruimte te maken in je hart, zodat je verbinding met jezelf hebt en met de ander kunt maken. Hoe dichter we bij onszelf uit komen, hoe beter we kunnen voelen wat we echt nodig hebben en richting geven aan ons leven.

Open en transparant communiceren: je eigen gevoel laten zien!
Hoe blijf je doen wat je hart je ingeeft en blijf je daaraan trouw in een maatschappij die veel van je verwacht?
Hoe blijf je uit de strijd en kom je in je kracht binnen de opvoeding?

De lezing levert je op: • dat je bewuster wordt hoe open je bent, en je leert hoe je dat nog meer zou kunnen toepassen; • je krijgt inzicht in jezelf te begrenzen, en hoe je de ander een grens geeft; • je staat stil in hoeverre jij je hart volgt zonder in de verwachting van de maatschappij mee te gaan; • je kijkt naar je eigen handelen, doe je dat vanuit kracht of vanuit macht; • je bent je bewust of je voldoening uit je dagelijks leven haalt en je bent bewuster van je eetpatroon; • je krijgt inzicht in jezelf en wat je kunt leren van de vorige generatie; • dat je voor andere culturen open staat, voor een natuurlijke manier van leven;

Sinds wij in de zomer van 2019 met een gezinshuis zijn gestart, willen we ook ouders ondersteunen om meer vanuit hun hart te leven. Zodat ze meer voldoening halen uit de kracht van het gewone leven. Met name Erna ziet in haar praktijk de worsteling die veel mensen hebben met deze thema`s. Als je hiervoor aandacht krijgt, zal het je veel opleveren, ook in je opvoeding met je kinderen. Na de zomer is er de gelegenheid om een langduriger traject te volgen.
Voor meer informatie kun je bellen of mailen voor een uitgebreide beschrijving. Erna Seiger en Wim Hiemstra www.gezinshuisheelnatuurlijk.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Innerlijk Besef door Erica Rijnsburger

De Bewustzijnsleer is gestoeld op non-dualiteit, voortkomend uit de traditie van de advaita vedanta en Dzochgen traditie. Het is gebaseerd op mededogen, inspiratie en wijsheid. Waar veel stromingen beginnen met ‘sleutelen aan de persoonlijkheid’, gaat dit pad over het inzicht ‘je bent er al’. Alles is er al. Dat maakt een grote acceptatie mogelijk van wat is, inclusief onze eigen reacties op de mensen en de gebeurtenissen om ons heen. Die acceptatie maakt dat er meer ruimte ontstaat om bepaalde stressmatige reacties in lichaam en geest heen en in die ruimte is zoveel meer te voelen dan we doorgaans bewust van zijn.

We zijn veel meer dan de neerslag van onze persoonlijke geschiedenis. In essentie zijn we puur Gewaarzijn. Jezelf verankerd kunnen houden in dit Gewaarzijn is voor veel mensen een nieuwe ervaring. Vanuit deze verankering hoeft de ander niets anders te doen dan dat deze doet en jijzelf ook niet. We zijn als het ware de oceaan zelf die ruimte geeft aan alle golven en die alle golven naar de kust brengt. Of we zijn het computerscherm waarop alle mails verschijnen. Geen enkele mail tast het scherm aan. Tegelijkertijd heeft het scherm de mails nodig om zich van zijn eigen bestaan bewust te worden. De mail bestaat niet zonder het scherm en vice versa.

 

Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Aafke Douma en Rob Heiligers

Tijdens een interactieve lezing in Joure in 2017 vertelden Aafke Douma uit Peize en Rob Heiligers uit Groningen over de inspirerende reis die ze
in 2016 maakten naar de Bosnische ‘Vallei van de Piramides’, nabij Sarajevo.
Ja, op de Balkan staan piramides! Een is zelfs 360 m hoog, veel hoger dan die in Egypte.
En nee, er hebben daar nooit farao’s gewoond. Dus hoe kan dit en hoe zit dat?

Inmiddels zijn ze (drie jaar verder) al zeven keer naar Bosnië geweest en hebben ze elf vijfdaagse reizen begeleid met liefhebbers uit vooral
Nederland en België. Dit waren overigens geen ‘groepsreizen’, iedereen reisde naar en verbleef in Bosnië naar eigen voorkeur. Overdag kwamen ze
bijeen om samen ‘mediamiek onderzoek’ te doen.


Tijdstip; 10.30 - 16.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Pim van Lommel

Eindeloos Bewustzijn
Sinds het publiceren van zijn artikel over bijna-dood ervaringen kunnen we niet meer om dit verschijnsel heen. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben.

In 2001 publiceerde cardioloog Pim van Lommel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen. Het ging om een onderzoek bij 344 Nederlandse patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Van hen bleken 62 een bijna-dood ervaringen te hebben meegemaakt. Van Lommels artikel was wereldnieuws. Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood ervaring’ heen. Het is een authentieke ervaring die niet is te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort. Een bijna-dood ervaringen verandert mensen blijvend. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad. Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden. Er zal in de voordracht dieper worden ingegaan op deze conclusies.

Na het einde van de lezing zal Machteld Blickman een verhaal houden over haar eigen BDE.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Mundo Resink

Van Steeleconomie naar Heeleconomie – geld als middel tot persoonlijke transformatie!

In onze maatschappij zijn heel veel dingen normaal terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Wat nou als we dat omdraaien? Hoe ziet de wereld er dan uit? En hoe kunnen wij die wereld creëren, zelf, nú?

In een omgekeerde wereld is het niet normaal dat we elk jaar harder moeten werken om hetzelfde te kunnen blijven doen. Dat we twee keer zoveel voedsel produceren als nodig terwijl miljoenen mensen honger lijden. Dat we elke dag betalen om te wonen op een aarde die van niemand is. Zo’n omgekeerde wereld is misschien wel te gek.

Deze avond reizen we samen naar een wereld die werkelijkheid wordt zodra we haar gaan leven. Het ingangspunt? Geld. Want wat is dat nou eigenlijk, écht?


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Innerlijk Besef door Berend Warrink

Van de goden bevrijd
Hoe kunnen we ontsnappen uit de hel op aarde, die de goden geschapen hebben om ons gevangen te houden?
Tijdens een zonovergoten Paasbrunch krijgen Bobs kinderen een vreselijk meningsverschil vanwege de toestand in de wereld. Hij realiseert zich dat hij uit moest zoeken waar dat vandaan kwam en wat hij daartegen kon doen.
Bob besluit om erover te gaan dromen. Tot zijn verrassing raakt hij verzeild in een droomwereld, waar de godin Aya hem doorheen leidt. Samen beleven ze de dramatische avonturen van de ‘Openbaring van Johannes’ en leren dat die totaal anders uitgelegd kan worden.
Hij leert dat de antieke goden, de twaalf archonten uit de gnostieke evangeliën, de twaalf anunnaki uit de Soemerische mythologie, dezelfde wezens zijn als de draken, beesten en ruiters uit de ‘Openbaring van Johannes’. Het zijn buitenaardse wezens die lang geleden naar de Aarde gekomen zijn om die te koloniseren.
Deze wezens hebben ons gemaakt om hen als slaven te dienen en als goden te aanbidden. Om ons gevangen te houden in hun ‘hel op aarde’ hebben ze een netwerk van zeven leugens geschapen, de zeven zegels uit Openbaring.
Tijdens zijn reis door de droomwereld ontmoet Bob de god Enki. Dat is de enige die zich schuldig voelde voor de fouten van zijn soortgenoten. Hij is geïncarneerd als mens om de mensheid van de leugens (zoals die over de zonde) te verlossen. Dat is mislukt.

 

 Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Ann Verschueren en Rolf Nuyts

Kwantumfysica en Manifestatie

“… there is no spoon …” is ongetwijfeld één van de meest geciteerde uitspraken uit de film The Matrix (naast de keuze tussen de blue pill en de red pill). Spoon Bending, met je gedachten materie bewegen, energetisch healen, … zijn allemaal uitingen van “Mind over Matter”, de mogelijkheid om fysieke materie en situaties te beïnvloeden door gebruik te maken van je eigen energie en geest.

Het heeft ons altijd al gefascineerd. Ook oude wijsheidstradities maken al melding van meesters die deze technieken onder de knie hadden. De kwantumfysica beschrijft het gedrag van deeltjes die zo klein zijn dat de gewone natuurkunde niet meer van toepassing is. Dit heeft de klassieke wetenschap op zijn kop gezet, want er geldt onder andere dat de waarnemer de werkelijkheid beïnvloedt. Feit of fictie? Zoals altijd ligt de waarheid in de eigen ervaring. Op deze lezing leer je alles over zelf manifesteren.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...