Lezingen

Een lezing van Jaap Hiddinga bij Holistisch Centrum De Bron

In de Dhammapada beschrijft de Boeddha; je bent wat je denkt. Alles wat je bent komt voort uit je gedachten. Met jouw gedachten maak je je wereld.
In de kwantum natuurkunde zien we dat alles zich vormt naar ons bewustzijn. Dat vraagt verantwoordelijkheid over ons denken en ons bewustzijn.
Hoe kun je als mens je gedachten en bewustzijn constructief gebruiken om je omgeving iets positiefs vanuit de goddelijke bron te kunnen geven, zonder illusies te blijven
creëren? Welke invloed heeft ons onderbewuste op het wereldbeeld van nu?
Een fascinerend inzicht in de krachten van ons bewustzijn en de ziel.

Zijn laatste boek: De laatste stap naar bewustzijn gaat over het volgende:
Waarom bestaat het leven, de schepping, en de menselijke levensvorm? Er zijn veel gedachten over de schepping en de creatie van het leven door een goddelijke intelligentie, maar wat is de werkelijkheid? Dit boek gaat diep in op recente herontdekte geschriften uit het oude India, de allerlaatste ontwikkelingen in de kwantumnatuurkunde, aangevuld met inzichten vanuit de geestelijke wereld, die de laatste stap naar het volledige bewustzijn in de ziel laten zien. In feite creëert de ziel zelf zijn/haar wereld en vanuit dat weten kunnen we op concrete wijze uit de illusie van deze schepping stappen. Deze laatste stap naar dat ultieme bewustzijn laat de verbijsterende eenvoud en schoonheid zien van het niveau, dat boven alle kennis en ideeën van nu over bewustzijn en spiritualiteit uit gaat.

 

Zondag 22 september Aanvang 14 uur – 17 uur welkom vanaf 13.30 uur
Waar: Holistisch Centrum De Bron Zwartemeerweg 23 Kraggenburg (Noordoostpolder)
Websites: www.debron.nu en www.oudkraggenburg.nl
Kosten € 17,50 inclusief koffie en thee
Aantal mensen maximaal 40 wacht niet te lang met opgeven vol = vol
ER IS PLAATS VOOR 4 INDIVIDUELE CONSULTEN a € 75,00 nadere info volgt
Opgave verplicht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

  • Plaats Kraggenburg (Noordoostpolder)
  • Contactpersoon Johan Woolderink

Lees meer...

Bij Theeschenkerij Bellefleur: Lezing Innerlijk Leiderschap door Oene Hofman

Door de eeuwen heen is leiderschap altijd een bepalende factor geweest voor het welzijn van familie, stam of volk. Sommige leiders, zoals Alexander de Grote, hebben een enorme invloed gehad op een groot deel van de toenmalig bekende wereld. Maar de mens zelf heeft eigenlijk ook leiderschap nodig over haar/zijn eigen leven. Dit noemen we Innerlijk Leiderschap. Innerlijk Leiderschap is het vermogen om leiding te geven aan je eigen leven. Het vermogen om je leven zodanig vorm te geven dat dit het beste past bij je eigen talenten, vaardigheden, eigenheid én passie.
In deze lezing gaan we in op het belang van Innerlijk Leiderschap. En hoe je met zelfinzicht en bewustwording dit kunt ontwikkelen. Hoe dit kan leiden tot een steeds grotere (innerlijke) vrijheid. Het gaat hierbij ook om het besef of je je eigenheid en oorspronkelijkheid wel kent of die weer kan (her)vinden. Wat is de rol van intuïtie en geestkracht daarbij. Wat is het belang om meer in je welzijnscentrum te zijn. 

De volgende vragen komen dan op:
–  Wat is eigenlijk de eigenheid en oorspronkelijkheid van de mens?
–  Hoe kan ik het weer terug krijgen?
–  Wat is mijn passie, waar word ik warm en enthousiast van?
–  Waarom zit ik niet automatisch in mijn welzijnscentum als iedereen die heeft? 
–  Wat moet ik doen om mijn Innerlijk Leiderschap op te eisen?

Na de lezing heb je inzicht gekregen in de kracht van innerlijk leiderschap. En wat jij daarmee kan doen in jou eigen leven en de wereld om je heen. Wie hier echt mee aan de slag gaat, zal in dit proces al merken dat leiderschap dat zich ontwikkeld heel goed benut kan worden in de buitenwereld. De wereld schreeuwt om inspirerende en bezielde mensen (leiders) Omdat het echt anders kán!

Lees meer op https://praktijkvoorinnerlijkleiderschap.nl/

 

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Lezing: Een middag kennismaken met energetisch werk en contact met de natuur door Marianne Koller

Op deze middag neemt Marianne ons, na een introductie, mee naar buiten om contact te maken met de natuur en bijzondere plekken die overal te vinden zijn, ook in je eigen tuin. De introductie zal gaan over onderwerpen als aardlijnen, energetisch beheer en balanceren van huizen.
Tijdens interactie zal gekeken worden waar belangstelling en interesse ligt en waar de mogelijkheid kan ontstaan om ergens dieper op in te gaan. Mogelijk ook in middagen/dagen na deze middag. Na een meditatie om de zintuigen te activeren gaan we naar buiten om in contact te zijn met de natuur, die je kan helpen om in balans te komen bij stress, burn-out, of bij een gevoel dat je hoofd vol zit of iets dergelijks. Bomen kunnen je informatie geven over zaken die nog niet helder zijn voor jou, ze kunnen je beschermen voor invloeden van buitenaf.
Wij kennen de geneeskrachtige werking van kruiden, maar je kunt ook met de energetische kracht van kruiden en bomen werken. Over het algemeen zijn we gevoeliger geworden en nemen soms ook problemen van anderen mee en voelen ons belast door veel 'moeten'.
De middag zal afgesloten worden met een vuurritueel met Ruud Hollander. Marianne Koller is holistisch therapeut, en doet energetisch werk op basis van ecotherapie..

Datum : 05.10.2019
Tijdstip : 13.30 tot 17.00 uur
Kosten : 27,50 euro
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Lees meer...

ZO. 6 OKTOBER 2019, KORTEHEMMEN - FRIESLAND BOEKPRESENTATIE 'LICHT-INGEVINGEN'
Verbinding met een andere wereld, bestaat dat? Kun je contact hebben met een spirituele wereld die naast werkelijke wereld bestaat? En hoe komt dit contact dan tot stand?
Marit Karssens vertelt hierover op zondag 6 oktober 2019. In haar boek 'Licht-ingevingen' schrijft zij over haar 'weg naar binnen' van de afgelopen twaalf jaar en over alle bijzondere gebeurtenissen die sindsdien in haar leven hebben plaatsgevonden.
Zo staat Marit sinds 2010 in contact met Herrezen Meester Kuthumi die prachtige en bemoedigende woorden aan haar doorgeeft. Via deze 'gechannelde boodschappen' krijgt ze naast persoonlijke inzichten ook inzichten die voor vele anderen waardevol kunnen zijn, deze channelings gaan over het grotere geheel. Met aandacht naar binnen keren levert zoveel moois op, voor jou, voor de wereld waarin je leeft. Graag vertelt Marit over de spirituele weg die zij de afgelopen jaren heeft afgelegd, over wat zij daarbij heeft meegemaakt, over haar reizen, ontmoetingen met bijzondere mensen maar ook over obstakels die zij onderweg tegenkwam.
Zij vertelt hier openhartig, eerlijk en met humor over en ze zal zeker voorlezen uit haar boek: 'Tijdens mijn lezing zal het licht in ieder van ons voelbaar zijn, ik hoop mensen te raken en te inspireren met mijn verhaal'.
Het programma 14.30 uur: Ontvangst met koffie & thee 15.00 uur:
Aanvang lezing 15.45 uur: Pauze 16.00 uur:
Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen en het inkijken van het boek Licht-ingevingen 17.00 uur: Afronding
Locatie: Kerkje Kortehemmen, Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Wanneer: Zondagmiddag 6 oktober 2019, 15.00 – 17.00 uur
Entree: Gratis Consumptie: € 2,-
Laat je even weten of je komt? via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via WhatsApp 06-30033426 www.dewegvanhetlicht.nl

Aanvullende informatie

Lees meer...

Gratis informatie avond over de 2-jarige opleiding tot basis-astroloog door Tonny Hollander

Lijkt astrologie je wel leuk, maar weet je niet precies wat het inhoudt, wat een astrologie opleiding je kan bieden, of wat je ervan kunt verwachten, dan nodig ik je graag uit om kennis te komen maken. Ik zal die avond het een en ander vertellen over de astrologie en je de ruimte bieden om je vragen hierover te stellen. Een deel van de avond zal ik uitleg geven over de astrologie en de opleiding. Het tweede deel is bedoeld voor vragen en natuurlijk gaan we ook alvast iets leuks doen waardoor je een kleine indruk kunt krijgen wat astrologie te bieden heeft.

Datum : 9.10.2019
Tijdstip : 20.00 uur tot 22.00 uur
Kosten : gratis
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Lees meer...

Lezing: Wakker worden in een Nieuwe Tijd en de ontdekking van de Plutoïden door Saskia van Vliet

Deze lezing gaat over de Plutoïden. Wat zijn Plutoïden, wat houden deze Plutoïden in en welke heb ik in mijn boek behandeld? Ontwaken is een thema dat past bij de tijd van nu. Zeg de tijd van na 2012. Je ziet het als je om je heen kijkt. Steeds meer mensen zijn alerter, worden zich bewust van bepaalde zaken, zien dingen die ze eerst niet zagen. We stellen onszelf ook steeds meer vragen. Er is meer maatschappelijke discussie, men stelt zich kritischer op. En dat allemaal om de kwaliteit van het leven te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het thema voeding. Want wat eten we eigenlijk? Wat wordt eraan toegevoegd? Hoe wordt het bewerkt? Wat doet voeding met onze gezondheid? Ook stellen we bijvoorbeeld vragen over het welzijn van koeien, kippen, varkens en bijen en we denken na over de zin en onzin van vaccinaties en medicijngebruik. De gaswinning, zonnepanelen en windenergie is iets wat ons bezighoudt.
Corruptie, machtsmisbruik en sociale ongelijkheid staat ter discussie en ook de strafmaat m.b.t. seksueel misbruik houdt de gemoederen bezig. Daarnaast stellen we allerlei vragen over ons onderwijs, ons zorgstelsel, over eerlijke man/vrouw verdelingen op de werkvloer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk wordt alles wat eerst nog onder het vloerkleed werd geschoven onder een vergrootglas gelegd. De tijd van onze kop in het zand steken en de andere kant opkijken is voorbij. We worden uitgedaagd om onze ogen te openen en de slaap uit onze ogen te wrijven.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Rudi Klijnstra

Shambhala en Andere Dimensies

Zelf mogen bepalen hoe lang je wilt leven? Welke tijdloze waarheid ligt ten grondslag aan de legende van Shambhala? Welke verbanden zijn er tussen legenden, heilige plaatsen, verdwenen wereldrijken, andere dimensies, Tibetaanse en Keltische religieuze systemen en symbolen?
En wat kunnen wij daarvan leren?

Ook vertelt Rudi over multidimensionale ervaringen die sommige mensen in relatie hiermee hebben gehad. Wat kunnen wij van deze ervaringen leren en wat betekent dit voor de toekomst?

In het hart van Azië bevindt zich ergens in een geheime vallei een verborgen koninkrijk. Over dit paradijselijk oord op aarde bestaan eeuwenoude legenden, liederen en folklore. Die overleveringen vertellen dat de tijd daar stil staat en de bewoners zelf mogen bepalen hoe lang zij willen leven. Onder verschillende benamingen is dit mysterieuze koninkrijk bekend.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Holistisch Centrum de Bron: Lezing Innerlijk Leiderschap door Oene Hofman

Door de eeuwen heen is leiderschap altijd een bepalende factor geweest voor het welzijn van familie, stam of volk. Sommige leiders, zoals Alexander de Grote, hebben een enorme invloed gehad op een groot deel van de toenmalig bekende wereld. Maar de mens zelf heeft eigenlijk ook leiderschap nodig over haar/zijn eigen leven. Dit noemen we Innerlijk Leiderschap. Innerlijk Leiderschap is het vermogen om leiding te geven aan je eigen leven. Het vermogen om je leven zodanig vorm te geven dat dit het beste past bij je eigen talenten, vaardigheden, eigenheid én passie.
In deze lezing gaan we in op het belang van Innerlijk Leiderschap. En hoe je met zelfinzicht en bewustwording dit kunt ontwikkelen. Hoe dit kan leiden tot een steeds grotere (innerlijke) vrijheid. Het gaat hierbij ook om het besef of je je eigenheid en oorspronkelijkheid wel kent of die weer kan (her)vinden. Wat is de rol van intuïtie en geestkracht daarbij. Wat is het belang om meer in je welzijnscentrum te zijn. 

De volgende vragen komen dan op:
–  Wat is eigenlijk de eigenheid en oorspronkelijkheid van de mens?
–  Hoe kan ik het weer terug krijgen?
–  Wat is mijn passie, waar word ik warm en enthousiast van?
–  Waarom zit ik niet automatisch in mijn welzijnscentum als iedereen die heeft? 
–  Wat moet ik doen om mijn Innerlijk Leiderschap op te eisen?

Na de lezing heb je inzicht gekregen in de kracht van innerlijk leiderschap. En wat jij daarmee kan doen in jou eigen leven en de wereld om je heen.
Wie hier echt mee aan de slag gaat, zal in dit proces al merken dat leiderschap dat zich ontwikkeld heel goed benut kan worden in de buitenwereld.
De wereld schreeuwt om inspirerende en bezielde mensen (leiders). Omdat het echt anders kán!

Lees meer op https://praktijkvoorinnerlijkleiderschap.nl/

 

 

Aanvullende informatie

  • Plaats Kraggenburg
  • Contactpersoon Johan Woolderink

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Rineke van den Berg

Shungite, reis naar het Oorspronkelijke Zelf
Shungite is een steen die de alle informatie bevat van jouw zelf toen je je nog heel en compleet voelde, en laat je herinneren wie je werkelijk bent.
Wat kan Shungite nu voor ons betekenen? Kan er juist in deze chaotisch tijd verlichting worden gebracht door middel van een kosmische steen die tegelijkertijd zeer aardend is? Volgens Rineke gaat het om de verbinding in gelijkwaardigheid, pas dan ontvangen wij heldere informatie voorbij alle grenzen waar woorden vaak tekort schieten.
Er zullen veel prachtige (natuur) foto’s worden getoond die je meenemen naar dit gebied en je verbinden met de fantastische kracht van Shungite.
Laat je verassen door dit effect.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...

Lezing: De kracht van het niet-bestaande door Dick van der Mark

Astrologie maakt, zoals je wel weet, gebruik van symbolen, die hun oorsprong vinden in de visuele interpretatie van de sterrenhemel.
Als we bijvoorbeeld over Venus praten, dan kunnen we in ieder geval verwijzen naar een bestaande planeet, zelfs al zouden we twijfels kunnen hebben over de toegekende eigenschappen. Interessanter wordt het als er punten zijn die geen verschijning hebben aan de hemel.
Onzichtbare punten die ontstaan door beweging van planeten. Deze abstracties hebben een betekenis die voortkomt uit het niet-materiële, maar wel zichtbaar wordt in de materieel-fysieke wereld. De Maansknopen en de Zwarte Lichten zijn van deze punten. Hun betekenis komt niet voort uit het persoonlijk leven zelf, maar uit dat wat het aardse overstijgt.
We kunnen dat Ziel noemen. Niet van hier, maar wel aanwezig en waarneembaar in het hier en nu.
In deze dagworkshop ontdek je de betekenissen van de drie polariteiten in de horoscoop. Die van de Maansknopen, de Zwarte Maan en Priapus en van de Zwarte Zon en Diamant en hun onderlinge samenhang. Aan de hand van je eigen horoscoop zal je je eigen rode draad in het leven herkennen.
Dick van der Mark is astroloog. Hij heeft een praktijk voor astrologie en reading in Utrecht en hij is de oprichter van de astrologie beroepsopleiding Caelestis. Hij is voorzitter van de Astrologische Associatie en hij geeft lezingen in binnen- en buitenland. "Het is niet het zoeken naar een antwoord waar we mee bezig moeten zijn, maar met het onderzoek naar de vraag".

Datum : 30.11.2019
Tijdstip : 10.30 tot 16.30 uur
Kosten : 70 euro
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Lees meer...