Lezingen

Bij PanSophia regiogroep Noord door Selma Sevenhuijsen
Lezing over "Meer over de Meermin", "De weg van het Landschap en haar Symbolen". Door Selma Sevenhuijsen. Tien jaar geleden publiceerde Selma Sevenhuijsen haar baanbrekende boek "De glimlach van de Sirene", waarin zij de betekenis onderzocht van het symbool van de dubbelstaartige meermin in de Etruskische cultuur en de tijd daarna. Dit symbool inspireerde haar ook in haar onderzoek naar Matilda van Canossa, met als resultaat het boek "Koningin van het Vaticaan" ( 2014). In 2017 ging zij opnieuw op reis, dwars door Italië, voor het vervolg op "De glimlach van de Sirene". In deze lezing komt zij haar nieuwste bevindingen met ons delen. Zij voert ons mee in het universeel goddelijke archetype dat schuil gaat achter dit rijke symbool. Laat zien hoe, waar en wanneer zij in de oudheid in Italië werd vereerd, en hoe je haar sporen in het landschap en op oude christelijke kerkjes kunt herkennen en interpreteren, tot in het Vaticaan toe. De meermin blijkt een gids te zijn op een oeroude weg van spirituele groei, waarin het vrouwelijke en het mannelijke elkaar aanvullen en in balans houden, in onszelf en in de cultuur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met Selma het hartlabyrint te lopen.

Voor meer informatie en/of aanmelding bel of mail Tineke Sikkema 0596 613181, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisatie PanSophia themalezingen voor Groningen, Drenthe en Friesland door regiogroep Pansophia Noord, www.pansophia.nl/pansophia-noord

Locatie: De Gasthorn, De Gast 58a, 9801AG Zuidhorn
Tijdstip : 13.30 uur
Kosten : 20 euro, minima 10 euro

Aanvullende informatie

Lees meer...

 

Bij Innerlijk Besef door Boudewijn Blum

Dit is een presentatie wie de mens, dus ook jij, nu echt is. De presentatie duurt ruim 2 uur en in die tijd zal ik jullie meenemen in het mysterie van de Ziel.
In deze tijd, waar de veranderingen in de huidige maatschappij zich lijken op te volgen in een tempo van de snelheid van het licht, mag ik jullie mee te nemen bij de zoektocht naar de vraag wie jij nu werkelijk bent.
Het jaar 2016 was voor velen al onnavolgbaar, het jaar 2017 deed daarnog een schepje bovenop!
In dit Aquariustijdperk wordt ons bewustzijn, de Ziel, met de factor 20 verhoogd ten opzichte van de vorige periode. Dit is de oorzaak van de hectiek in ons hoofd, zodat jij je afvraagt : Wie ben ik? En wat moet ik hier op de aarde? Wat gebeurt er toch in de wereld? Wie is er nou gek?!

Tijdstip: 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

 

Bij Stichting In-zicht door Henk Fransen

'Zelfgenezing is het bevrijden van je volledige potentieel voor de genezing van je lichaam, je relaties, je financiën, je werksituatie of wat voor je gevoel ook maar verbetering behoeft’

Mensen die onder hypnose de suggestie krijgen dat een stuk metaal heet is, blijken in een fractie van een seconde een brandblaar te ontwikkelen wanneer ze dit metaal aanraken – terwijl het in werkelijkheid niet heet maar koud is! Dit voorbeeld licht maar weer eens toe hoe enorm de potentie van onze mind is.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij PanSophia regiogroep Noord door Bram Moerland
Lezing over de weg van de wijsheid, "De menswording van Sophia" door Bram Moerland.
In het gnostische Thomas evangelie staat dat Maria Magdalena door Jezus "tot mens"gemaakt wordt. Het is een interessante passage, zeker ook als we de verschillende vertalingen daarvan vergelijke. Waar gaat dat over? Die betekenis kunnen we het best afleiden uit andere teksten uit het Thomas evangelie. Bijvoorbeeld uit het logion waar sprake is van een schaap dat de kudde verlaat en daarvoor geprezen wordt. Of uit die wel heel andere opvatting in Thomas over "worden als een kind". Of uit een recent verslag over een ontmoeting tussen een Joodse en een Palestijnse vrouw. En we mogen er toch ook wel de filosoof John Stuart Miller bijhalen? Maar wie was Maria Magdalena? Wat als we haar eens Sophia noemen? Verteld wordt dat Jezus mens geworden is. Na de menswording van Maria Magdalena, van Jezus, waarom Sophia dan niet? Moet kunnen. Maar welke betekenis kunnen we daar aan geven? Na matriarchaat en patriarchaat het tijdperk van Sophia? Als dat geen PanSophia is.....
Bram Moerland studeerde wiskunde en filosofie aan de Universiteit van Leiden en was docent cultuurfilosofie. Zie ook www.brammoerland.com
Locatie: Klein Hanckema, Kerkstraat 14, 9801CN Zuidhorn. Per auto is de locatie goed bereikbaar en parkeren is vrij. Het NS station is op ong. 10 min. loopafstand.
Voor meer informatie en/of aanmelding: Tineke Sikkema tel. 0596 613181 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Organisatie:PanSophia regiogroep Noord, Groningen, Friesland en Drenthe, www.pansophia.nl/pansophia-noord

Locatie: Klein Hanckema, Kerkstraat 14, 9801CN Zuidhorn
Tijdstip : 13.30 uur
Kosten : 20 euro, minima 10 euro

Aanvullende informatie

Lees meer...

 

Bij Stichting In-zicht door Jaap Rameijer

Er zijn in ieder geval twee bijzondere heilige plaatsen in Europa die een onderlinge verbinding hebben. De ene, Rennes-le-Chateau, ligt in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. De andere, Glastonbury, ligt in het graafschap Somerset in het Zuid-Westen van Engeland. Allebei bijzondere plekken, magische plekken, vol schatten, legendes en mysteries.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

 

Aanvullende informatie

Lees meer...

Bij Stichting In-zicht door Claudia Jansen

De potentie van het Leven zit in de mens. Hier op aarde. Niet in allerlei fantastisch mooie theorieën en visies. Maar in het dagelijks leven van alledag. Heel praktisch. Elke dag is een nieuwe dag. Elke dag is een nieuwe creatie. Dat besef vraagt een volledig verantwoording nemen voor jezelf en je omgeving. Dan verschuift het perspectief van reactie naar creatie. Wij zijn scheppende wezens. Het is aan ons hoe we met deze vermogens omgaan. Hoe willen we dat ons leven en onze maatschappij er uit ziet?

Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Lees meer...