Het oeuvre van Jung

Stichting PanSophia organiseert een lezing met Tjeu van den Berk
De moderne mens op weg naar haar ziel: In 1913 raakte Jung in een hevige psychische crisis. Op een bepaald moment merkte hij dat het genezend werkte als hij de beelden en stemmen die in hem opkwamen daadwerkelijk de kans gaf te verschijnen en daarmee op een of andere manier in gesprek te gaan. Hij schreef de fantasie├źn, dromen en visioenen uit of tekende ze in mandala's en andersoortige afbeeldingen uit die hij vastlegde in het "Rode Boek".
Aan de hand van een powerpont presentatie zullen de afbeeldingen uit dit prachtige boek toegelicht worden. We gaan niet alleen inhoudelijk aan dit boek proeven (het is immens diepzinnig) maar via powerpoint zullen we ook in de ban kunnen raken van de prachtige afbeeldingen uit dit kapitale meesterwerk.
Tjeu van den Berk (1938) studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, dieptepsychologie, kunst en cultuur. Is auteur van verschillende boeken.
Opgave: Tineke Sikkema 06-10485867 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdstip : 13.30 uur
Kosten : 15 euro.minima 10 euro
Plaats : Zuidhorn
Adres en locatie : Klein Hanckema 14. Kerkstraat 14

Aanvullende informatie