De kracht van het niet-bestaande

Lezing: De kracht van het niet-bestaande door Dick van der Mark

Astrologie maakt, zoals je wel weet, gebruik van symbolen, die hun oorsprong vinden in de visuele interpretatie van de sterrenhemel.
Als we bijvoorbeeld over Venus praten, dan kunnen we in ieder geval verwijzen naar een bestaande planeet, zelfs al zouden we twijfels kunnen hebben over de toegekende eigenschappen. Interessanter wordt het als er punten zijn die geen verschijning hebben aan de hemel.
Onzichtbare punten die ontstaan door beweging van planeten. Deze abstracties hebben een betekenis die voortkomt uit het niet-materiële, maar wel zichtbaar wordt in de materieel-fysieke wereld. De Maansknopen en de Zwarte Lichten zijn van deze punten. Hun betekenis komt niet voort uit het persoonlijk leven zelf, maar uit dat wat het aardse overstijgt.
We kunnen dat Ziel noemen. Niet van hier, maar wel aanwezig en waarneembaar in het hier en nu.
In deze dagworkshop ontdek je de betekenissen van de drie polariteiten in de horoscoop. Die van de Maansknopen, de Zwarte Maan en Priapus en van de Zwarte Zon en Diamant en hun onderlinge samenhang. Aan de hand van je eigen horoscoop zal je je eigen rode draad in het leven herkennen.
Dick van der Mark is astroloog. Hij heeft een praktijk voor astrologie en reading in Utrecht en hij is de oprichter van de astrologie beroepsopleiding Caelestis. Hij is voorzitter van de Astrologische Associatie en hij geeft lezingen in binnen- en buitenland. "Het is niet het zoeken naar een antwoord waar we mee bezig moeten zijn, maar met het onderzoek naar de vraag".

Datum : 30.11.2019
Tijdstip : 10.30 tot 16.30 uur
Kosten : 70 euro
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op zaterdag, 10 augustus 2019 13:20