Wakker worden in een Nieuwe Tijd en de ontdekking van de Plutoïden

Lezing: Wakker worden in een Nieuwe Tijd en de ontdekking van de Plutoïden door Saskia van Vliet

Deze lezing gaat over de Plutoïden. Wat zijn Plutoïden, wat houden deze Plutoïden in en welke heb ik in mijn boek behandeld? Ontwaken is een thema dat past bij de tijd van nu. Zeg de tijd van na 2012. Je ziet het als je om je heen kijkt. Steeds meer mensen zijn alerter, worden zich bewust van bepaalde zaken, zien dingen die ze eerst niet zagen. We stellen onszelf ook steeds meer vragen. Er is meer maatschappelijke discussie, men stelt zich kritischer op. En dat allemaal om de kwaliteit van het leven te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het thema voeding. Want wat eten we eigenlijk? Wat wordt eraan toegevoegd? Hoe wordt het bewerkt? Wat doet voeding met onze gezondheid? Ook stellen we bijvoorbeeld vragen over het welzijn van koeien, kippen, varkens en bijen en we denken na over de zin en onzin van vaccinaties en medicijngebruik. De gaswinning, zonnepanelen en windenergie is iets wat ons bezighoudt.
Corruptie, machtsmisbruik en sociale ongelijkheid staat ter discussie en ook de strafmaat m.b.t. seksueel misbruik houdt de gemoederen bezig. Daarnaast stellen we allerlei vragen over ons onderwijs, ons zorgstelsel, over eerlijke man/vrouw verdelingen op de werkvloer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk wordt alles wat eerst nog onder het vloerkleed werd geschoven onder een vergrootglas gelegd. De tijd van onze kop in het zand steken en de andere kant opkijken is voorbij. We worden uitgedaagd om onze ogen te openen en de slaap uit onze ogen te wrijven.


Momenteel vind er een omslag plaats in de tijd: het Vissentijdperk gaat over in het Watermantijdperk. De levensenergie verandert als het ware van kleur en we ontwaken als het ware uit een trance. We worden uitgenodigd om afstand te nemen van onbewuste gevoelens en gedachtes die ons beeld van de werkelijkheid versluieren. Waterman geeft vanuit het verlangen naar verandering de evolutie een nieuw impuls, waardoor muren verdwijnen en nieuwe handelswijzen en technieken zichtbaar worden. We worden ook uitgenodigd om minderwaardigheidsgevoelens af te werpen, om werkelijk oprecht te zijn en van daaruit keuzes te maken. Het is tijd om de knop om te zetten en de kraan in ons hart te openen.
We leven in een turbulente tijd waarbij het draait om wakker worden, bewustwording en individuatie. Niet geheel toevallig valt de overgang van het Vissen- naar het Watermantijdperk samen met de ontdekking van de Plutoïden. Deze planeetjes bevinden zich voorbij de baan van Neptunus rondom het ruimtelijk bestaansgebied van Pluto. In betekenis kunnen wij de Plutoïden verbinden met Pluto. Als groep planeetjes hebben zij een gezamenlijk doel, namelijk: het openbaar maken van kennis die tot voorheen voor velen nog onbewust was. Behalve de zwarte lichten heeft de astroloog van de nieuwe tijd dus ineens nog meer gegevens in handen. Zoals de fysieke Zon, Maan en de planeten Mercurius, Mars, Venus, Jupiter en Saturnus staan voor krachten die we nodig hebben om een ego-persoonlijkheid op te bouwen, staan de spirituele punten als de Zwarte Maan, de Zwarte Zon en de Plutoïden (Pluto, Eris, Haumea, Makemake, Orcus, Sedna, Quaoar, Huya, Ixion, Varuna) voor krachten die we nodig hebben om vanuit onze puurheid en essentie te kunnen gaan leven.
Dit vraagt echter wel om een portie moed, vooral wanneer onze innerlijke stem haaks staat op de traditie van het systeem waarbinnen we leven.
De Plutoïden hebben betrekking op de overwinning van die angst en het ontwikkelen van moed in het kader van ontwaken uit een trance manier van zijn, iets dat dus meer paste bij het voorgaande vissentijdperk. "...want om vanuit je kern te gaan leven moet alles gezien worden. Op alles moet het licht mogen schijnen, zodat je uit één stuk wordt, en heel in jezelf" (citaat: Pamela Kribbe)
Saskia van Vliet is een creatieve, diepgravende en intuïtieve zoeker. Ze studeerde Drama en in 2007 studeerde zij af als astroloog. Naast een astrologische praktijk, begeleidt zij astro-opstellingen en geeft zij les over de Plutoïden bij de astrologie-opleiding Caelestis van Dick van de Mark. Astrologie helpt persoonlijke ervaringen in het licht van het grotere geheel te gaan zien. De pas ontdekte planeetjes rondom het ruimtelijk gebied van Pluto gaan hierover.
Saskia wijdde er een onderzoek aan en schreef er een boek over: De Plutoïden - Lichten van kosmische wijsheid.
Meer informatie is te vinden op: www.sterrentaal.nl

Datum : 16.10.2019
Tijdstip : 13.30 tot 16.00 uur
Kosten : 27,50 euro
Plaats : Makkinga
Adres en locatie : Bercoperweg 73

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op dinsdag, 13 augustus 2019 18:11