Spirituele themamiddag met Marcel Messing

Bij Innerlijk Besef door Marcel Messing

Marcel bespreekt zijn nieuwe boek 'Met een glimlach de wereld rond'.

Marcel bespreekt onderwerpen als het geheim van geven en ontvangen, mededogen, vertrouwen, ouder worden en dood, sterven vóór de dood, troost en verzoening, de weg naar binnen en geluk dat niet voorbijgaat.

‘De glimlach van de Boeddha is over heel de wereld bekend en in talloze beelden vastgelegd. In grote, kleine, verfijnde en grove beelden, in met bladgoud beschilderde en zelfs ivoren Boeddhabeelden. Steeds weer zien we die glimlach. Wie aandachtig waarneemt kan vaststellen, dat deze glimlach rust en beweging tegelijkertijd manifesteert en dat er geen begin- of eindpunt in te vinden is.’

Dat onze planeet een ongekende omwenteling doormaakt, heeft geen toelichting meer nodig. Maar kunnen we ondanks de ernst van de wereldsituatie er innerlijk op blijven vertrouwen, dat er dwars door de chaos heen een pad bestaat tot bevrijding, een ‘opstanding uit de dood’? Ja, er is een weg naar waarachtig geluk, geluk dat niet voorbijgaat. Er is een innerlijke weg die ons verzoent met het Zelf, met ‘Dat’, wat altijd is, het onnoembare.

Tijdstip:  van 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

 

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op donderdag, 23 augustus 2018 11:56