Tinnitus Adem Therapie

Henriëtte Bakker is sinds 2014 de eerste in Nederland en België werkzame Tinnitus Adem Therapeute. De Tinnitus Adem Therapie is een methode die tinnitus en hyperacusis duurzaam helpt verminderen. De TAT-methode gaat ervanuit dat lichaam en geest één geheel zijn. De kracht van de mind en je zelfhelend vermogen worden effectief ingezet om grote ontspanning te bereiken en hetb eigen energiesusteem te optimaliseren. De oefeningen zijn allemaal zelfstandig uit te voeren.
De trainingsmiddagen in onder andere Leeuwarden en Groningen helpen om de methode te begrijpen en op de juiste manier uit te oefenen.


De Tinnitus Ademtherapie is ontwikkeld door de Duitse bio-energetische psychotherapeute Maria Holl in samenwerking met KNO artsen.
TAT is een unieke combinatie van mindfulness, ademhalingsoefeningen, zelfmassage en oefeningen uit de Taoïstische genezingstraditie. De TAT is in 2012 wetenschappelijk onderzocht. Bij 80% van de deelnemers werd een aantoonbare vermindering van hun klachten geconstateerd.
Henriëtte Bakker heeft een aantal boeken van Maria Holl vertaald waaronder het boek "De Tinnitus Ademtherapie" en "Beter Slapen".
Beide boeken zijn verkrijgbaar via de uitgeverij Panta Rhei en door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vindt u op www.tinnitusademtherapie.com

Aanvullende informatie