zaterdag, 24 november 2018 16:43

Pansophia Themalezingen

THEMA: DE DE MODERNE MENS OP WEG NAAR HAAR ZIEL. DE ZEGGENSCHAP VAN DE BEELDTAAL VANUIT G.C. JUNG IN HET "RODE BOEK" SCHREEF JUNG, VANUIT EEN DIEPE CRISIS ZIJN FANTASIEN, DROMEN EN VISIOENEN UIT IN MANDALA'S, EN ANDERE UITBEELDINGEN. DOOR MIDDEL VAN DEZE LEZING EN POWERPOINT ZAL TJEU VAN DE BERK ONS MEENEMEN IN DE "GROTE ZIELENTOCHT".

Tjeu schreef meerdere boeken over de samenhang tussen religie, dieptepsychologie, kunst en cultuur.
Tijdstip : 13.30 uur
Kosten : 15 euro
Locatie: KLEIN HANCKEMA. KERKSTRAAT 14. TE ZUIDHORN
WEBSITE; WWW.PANSOPHIA.NL/PANSOPHIA-NOORD

 

Aanvullende informatie

vrijdag, 16 november 2018 10:44

Bewustwordingsweekend 'Koers naar Balans'

Gun je lichaam en geest de rust, balans en ontspanning die het nodig heeft! Koester je lichaam en omarm jezelf in dit weekend van bewustwording!
Tijdens dit 'Koers naar Balans' Weekend kun jij de aandacht helemaal op jezelf richten. Onder een liefdevolle, warme en professionele begeleiding bieden wij je de mogelijkheid om de rust en ontspanning in jezelf te(her)vinden op een prachtige en rustieke plek in Munnekeburen (Friesland), in het natuurgebied de "Rottige Meente".
Wij hebben een afwisselend programma samengesteld waarin alle facetten voor lichaam en geest aan bod komen. Het programma bestaat uit een creatief welkom en kennismaking, verschillende vormen van yoga (zoals herstelyoga, yoga nidra),verschillende vormen (familie)opstellingen, stiltewandeling, intuïtief tekenen.
Wij geven je de ruimte om dit te ervaren en te ontdekken. Het (h)eerlijke eten wordt verzorgd door Foodblogger Nelleke de Boer-Adema van Proeven met Liefde.
Je investering in dit weekend: € 395,00 voor een tweepersoonskamer en € 420,00 voor een eenpersoonskamer (incl. BTW, betaling in 2 termijnen is mogelijk)
Wat zit bij de prijs inbegrepen? Professionele begeleiding van Joyce Kool, yogadocente en Boukje de Jong, psychodynamisch therapeute 3 dagen/ 2 overnachtingen in een luxe verbouwde boerderij met gebruik sauna en zwembad. Verantwoord eten en drinken.
Informatie en aanmelding Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ T0630427696/ www.puurbalans-yoga.nl/ www.boukjedejong.nl
Locatie: Munnekeburen in groepsaccommodatie 'De Zonneroos'
Datum van : 16.11.2018
Datum tot : 18.11.2018
Tijdstip : Van vrijdagavond 19.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur

Aanvullende informatie

woensdag, 28 november 2018 10:35

Reiki- Behandelavond voor alle stromingen

Alle stromingen zijn welkom! Werken met de universele liefdes-energie. We gaan elkaar behandelen en ervaringen uitwisselen, geven en ontvangen. Opgave is wenselijk. Bijdrage is € 10,00 incl. thee en lekkers.

Datum van activiteit : 28.11.2018
Tijdstip : 19.30 tot 21.30
Kosten : € 10,00

Aanvullende informatie

zondag, 16 december 2018 10:29

Yoga Cirkel 'Het licht in jou'

De laatste verwenochtend met als thema 'Het licht in jou'. Het is de tijd van de winterzonnewende, de terugkeer van het licht wordt gevierd.
In deze drukke, feestelijke tijd is het fijn om even stil te staan om het licht in jezelf te voelen en te ervaren. Wat betekent dit voor jou?
We gaan een mooie moeder aarde meditatie doen en zullen tijdens de zachte yin-herstelles de blaas en nier meridiaan aanspreken.
Je nieren zijn je oerbron. Ze zijn de opslagplaats van ouderlijke en erfelijke energie. De niermeridiaan werkt samen met de blaasmeridiaan en hij houdt verband met onze wilskracht en het vermogen om vooruit te komen in het leven.
Nelleke zal je verwennen met lekkers bij de thee en een heerlijke voedende lunch die is afgestemd op het thema. Er zijn 10 plekken beschikbaar.

Datum van activiteit : 16.12.2018
Tijdstip : Van 10.00 tot 13.00 uur
Kosten voor deze themaochtend zijn: € 22,50. Opgave gaat via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na opgave via de mail en een aanbetaling van € 10,00 is je plekje gegarandeerd. Aanbetaling mag in overleg (overmaken of contant in de studio). Het resterende bedrag van € 12,50 mag je voorafgaand tijdens de verwenochtend contant en gepast betalen. PINNEN IS NIET MOGELIJK.
Als je binnen 24 uur voorafgaande aan de verwenochtend je afmeld rekenen we € 10,00 aanbetaling. De volgende themaochtenden komen binnenkort online. Voor informatie: www.puurbalans-yoga.nl/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ 0630427696 Nelleke: www.proevenmetliefde.nl.

Aanvullende informatie

woensdag, 09 januari 2019 13:10

Introductiecursus Intuïtieve Ontwikkeling

Daarom is er de Introductiecursus Intuïtieve Ontwikkeling
Om jezelf eerst weer een eigen plek te geven. Zodat je je rust en helderheid weer terug vindt in de communicatie met jezelf.
Zo ontwikkel je meer zelfbewustzijn en krijg je je eigen vitale energie weer terug.

In deze introductiecursus over het gebruik van je intuïtie maak je een begin met de tools te ontwikkelen die al tot je primaire levensuitrusting behoren.
De tools zijn onmisbaar als je jezelf recht wil doen en meer energie en plezier in je leven wil hebben én houden.

In deze korte cursus van 4 lessen ontvang je een aantal simpele, krachtige oefeningen & technieken. Die onderwijzen we al meer dan 25 jaar aan duizenden mensen. Je ontdekt eigenschappen en mogelijkheden waarvan je niet (meer) wist dat je ze had. Je geeft jezelf een echte update.

Op woensdagochtend 9, 16, 23 en 30 januari 2019
Tijd: 10:00 – 12:30 uur

Locatie: Huize Lyndenstein
Hoofdstraat 3 9244 CL Beetsterzwaag

Docent: Rinze Heininga

Aanvullende informatie

Bij Stichting In-zicht door Manuela van der Knaap

Inzicht in je Wezensessentie (met behulp van kosmische astrologie)
We zochten voor het einde van het kalenderjaar naar een mooie afronding waarbij we kunnen beluisteren en ervaren waar we staan, zowel in ons eigen als in het collectieve proces. We zijn er van overtuigd dat we met deze avond een diepere laag in (eenheids)bewustzijn kunnen aanraken en voelbaar maken op verschillende lagen van ons Zijn.

Manuela: 'Ons bewustzijn is in ontwikkeling naar het nieuwe bewustzijn van het Watermantijdperk. Hiervan zijn wij de architecten en in deze tijd zitten we midden in de kern van de grote veranderingen die zich nu op Aarde gaan manifesteren. Doormiddel van astrologie maakt Manuela deze processen inzichtelijk. Met deze lezing nieuwe stijl wordt betrokkenheid gevraagd van de aanwezigen. Interactief maken we helder wat de processen en groei zijn voor ieder van ons, als ook op collectief niveau, van dit moment en met zicht op 2019. Kom zonder belangen en met een open bewustzijn, zodat gelijkwaardig en vanuit eigen ervaring de actuele thema’s gedeeld kunnen worden'.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

woensdag, 21 november 2018 13:29

Economie als zichtbaar gemaakte liefde

Bij Stichting In-zicht door Ivo Valkenburg

Economie als zichtbaar gemaakte liefde
Naast een krachtige stroming van mensen vanuit ego, macht, misbruik en vernietiging van mens, natuur en samenleving, overal zichtbaar in de wereld, is er ook een krachtige stroming van mensen die het lef hebben om daadkrachtig uit te stijgen boven de verpersoonlijking van de eigen ik. Ze creëren overal nieuwe initiatieven en laten zien dat het anders kan. De beste manier om de toekomst te voorspellen is immers om ze zelf te creëren.

Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

dinsdag, 04 december 2018 11:44

De spiritualiteit van het geluk

Bij Innerlijk Besef door Roelof Tichelaar

Ieder mens wil graag gelukkig zijn, maar wat is dat eigenlijk? En waar kunnen we dat geluk vinden?
Aards geluk kent vele gezichten, maar is altijd tijdelijk omdat de uiterlijke vorm van het aardse voortdurend aan verandering onderhevig is. Het najagen van geluk blijkt dan een oneindige zoektocht.
Het geestelijk geluk is dichterbij, veel dichterbij dan we vermoeden. Dit geluk moeten we wel beschermen: door bewust met onze gedachten om te gaan en door onze grenzen op de juiste manier te stellen. Het stellen van grenzen is een spirituele opdracht die we serieus moeten nemen.
Welke spirituele bron staat ons ter beschikking om daarin de juiste kracht, de innerlijke rust, maar ook het geluk te vinden?

 

Tijdstip: 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

 

Aanvullende informatie

Praktijk voor zijnsgerichte coaching, Nunqui healing en de Het Heru Healing Dance.

In contact met een volk in de Amazone, die nog in diepe verbinding met de natuur leven, heb ik de sleutel gevonden naar verbinding met mijn natuur.
De Shuar hebben mij de afgelopen 9 jaar ingewijd in hun rituelen maar vooral hebben ze mij een andere wijze laten ervaren van omgang en communicatie met elkaar. Hoe je meester wordt van je emoties en denken. De controle loslaat. Het moment toelaat met alles wat het is. En hoe je moed aanwendt om jezelf te zijn en je hart te volgen.
Zij hebben mij een ruimte geboden om de taal van de ziel te leren verstaan en mijn gaven te laten stromen.
Daar ben ik ze intens dankbaar voor en dit draag ik uit en deel ik met anderen.
Grondtoon in mijn werk is het herstellen van de balans tussen het heilige vrouwelijke en heilige mannelijke.

Aanvullende informatie

  • Plaats Wijnjewoude
  • Contactpersoon Reino van der Velde

Energetisch therapeut, Systemisch werk, Spiritual Response Therapie

Aanvullende informatie