zondag, 02 februari 2020 12:43

Inspiratiemiddag

I n s p i r a t i e m i d d a g
Iedere eerste zondagmiddag van de maand organiseer ik een middag om samen te komen met gelijkgestemden voor meditatie, rust en bezinning. Uiteraard is er wel een zachte beweging naar een onderwerp of thema, echter is er ook ruimte om in het moment een andere invulling toe te laten.
Wat kun je verwachten? Inspiratie naar aanleiding van het trekken van een symbolische kaart, of op een creatieve manier een onderwerp uitbeelden met materialen, het luisteren naar een verhaal of overdenking of het spontaan luisteren naar inbreng uit de groep, kortom; alles is mogelijk! Wat het je brengt is rust en aandacht voor jezelf! Een middag waar je naar uit kunt kijken, omdat je toe bent aan een ontmoeting met gelijkgestemden.
Bijdrage : 17,50 incl. materialen, thee en wat lekkers
 Wanneer : 2 februari, 1 maart, 4 oktober, 1 november en 6 december 2020 van 13:30 tot 15:30

Tot gauw, ik ont-moet je graag!

Warme maangroet van mij, Anneke

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0513 – 416166
Mobiel: 06-28995374

Aanvullende informatie

vrijdag, 28 februari 2020 14:18

Klankreis

Elke maand verzorg ik een klankreis. Bij een klankreis laat je je onderdompelen in klanken. Hierbij maak ik gebruik van verschillende klankinstrumenten.
Elk instrument heeft een andere trilling, een andere klank en daardoor verschillende uitwerkingen op lichaam, geest en bewustzijn. Een klankreis kan diepe ontspanning geven waardoor vermoeidheid, stress en indrukken verwerkt kunnen worden. Er ontstaat een gevoel van ruimte, ruimte voor leven.

Je bent welkom op vrijdag 24 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni van 20.00 - 21.30 uur.
De kosten zijn € 10,- per keer. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 29910453

Aanvullende informatie

maandag, 03 februari 2020 14:13

Meditatie

Wil je mediteren?
Mediteren heeft veel positieve invloeden. Mediteren brengt je tot rust, je laat stress los, het geeft nieuwe inzichten en transformatie.
Je bent welkom op:
Maandagmorgen 10.00 - 11.30 uur: 20 januari, 3 en 24 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april.
Woensdagaovnd 19.30 - 21.00 uur: 22 januari, 5 en 26 februari, 11 en 25 maart, 8 en 22 april.
De kosten zijn € 10,- per keer. Adres: Klampe 11 Wommels. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 29910453.
Uw naam : Fanny Regts

Aanvullende informatie

donderdag, 30 januari 2020 11:12

Ouderschap vanuit je Hart

Wat is ouderschap vanuit je hart? Volgens ons is het de weg bewandelen om alle gevoelens, fijne en minder fijne, toe te kunnen laten. Om ruimte te maken in je hart, zodat je verbinding met jezelf hebt en met de ander kunt maken. Hoe dichter we bij onszelf uit komen, hoe beter we kunnen voelen wat we echt nodig hebben en richting geven aan ons leven.

Open en transparant communiceren: je eigen gevoel laten zien!
Hoe blijf je doen wat je hart je ingeeft en blijf je daaraan trouw in een maatschappij die veel van je verwacht?
Hoe blijf je uit de strijd en kom je in je kracht binnen de opvoeding?

De lezing levert je op: • dat je bewuster wordt hoe open je bent, en je leert hoe je dat nog meer zou kunnen toepassen; • je krijgt inzicht in jezelf te begrenzen, en hoe je de ander een grens geeft; • je staat stil in hoeverre jij je hart volgt zonder in de verwachting van de maatschappij mee te gaan; • je kijkt naar je eigen handelen, doe je dat vanuit kracht of vanuit macht; • je bent je bewust of je voldoening uit je dagelijks leven haalt en je bent bewuster van je eetpatroon; • je krijgt inzicht in jezelf en wat je kunt leren van de vorige generatie; • dat je voor andere culturen open staat, voor een natuurlijke manier van leven;

Sinds wij in de zomer van 2019 met een gezinshuis zijn gestart, willen we ook ouders ondersteunen om meer vanuit hun hart te leven. Zodat ze meer voldoening halen uit de kracht van het gewone leven. Met name Erna ziet in haar praktijk de worsteling die veel mensen hebben met deze thema`s. Als je hiervoor aandacht krijgt, zal het je veel opleveren, ook in je opvoeding met je kinderen. Na de zomer is er de gelegenheid om een langduriger traject te volgen.
Voor meer informatie kun je bellen of mailen voor een uitgebreide beschrijving. Erna Seiger en Wim Hiemstra www.gezinshuisheelnatuurlijk.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

Ben jij spiritueel zoekende? Zie je door de bomen het bos soms niet meer?
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en mis je het om je ervaringen te delen met leeftijdsgenoten? Dan is deze avond iets voor jou!
Tijdens deze belevingsavond delen wij zowel wetenschappelijke als ook spirituele informatie en eigen ervaringen, zorgen we voor verbinding met leeftijdsgenoten en doe je praktische oefeningen zodat je leert werken met jouw energetische systeem.
Daarnaast krijg je tips mee over hoe je alle informatie praktisch kunt toepassen, te midden van je dagelijkse leven.
Koop je ticket voor de avond in Heerenveen of Leeuwarden en ga mee met ons op reis om jouw spiritualiteit te ontdekken!

In Heerenveen op 06.02.2020
In Leeuwarden op 20.02.2020
Tijdstip : 19.30 tot 22.00 uur
Kosten : 28,50

Zie voor adressen en meer informatie Young and Conscious - De kracht van praktische spiritualiteit

 

Aanvullende informatie

dinsdag, 03 maart 2020 16:48

Van de goden bevrijd

Bij Innerlijk Besef door Berend Warrink

Van de goden bevrijd
Hoe kunnen we ontsnappen uit de hel op aarde, die de goden geschapen hebben om ons gevangen te houden?
Tijdens een zonovergoten Paasbrunch krijgen Bobs kinderen een vreselijk meningsverschil vanwege de toestand in de wereld. Hij realiseert zich dat hij uit moest zoeken waar dat vandaan kwam en wat hij daartegen kon doen.
Bob besluit om erover te gaan dromen. Tot zijn verrassing raakt hij verzeild in een droomwereld, waar de godin Aya hem doorheen leidt. Samen beleven ze de dramatische avonturen van de ‘Openbaring van Johannes’ en leren dat die totaal anders uitgelegd kan worden.
Hij leert dat de antieke goden, de twaalf archonten uit de gnostieke evangeliën, de twaalf anunnaki uit de Soemerische mythologie, dezelfde wezens zijn als de draken, beesten en ruiters uit de ‘Openbaring van Johannes’. Het zijn buitenaardse wezens die lang geleden naar de Aarde gekomen zijn om die te koloniseren.
Deze wezens hebben ons gemaakt om hen als slaven te dienen en als goden te aanbidden. Om ons gevangen te houden in hun ‘hel op aarde’ hebben ze een netwerk van zeven leugens geschapen, de zeven zegels uit Openbaring.
Tijdens zijn reis door de droomwereld ontmoet Bob de god Enki. Dat is de enige die zich schuldig voelde voor de fouten van zijn soortgenoten. Hij is geïncarneerd als mens om de mensheid van de leugens (zoals die over de zonde) te verlossen. Dat is mislukt.

 

 Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

dinsdag, 04 februari 2020 16:44

Bewustzijnsleer en het Super Ego

Bij Innerlijk Besef door Erica Rijnsburger

De Bewustzijnsleer is gestoeld op non-dualiteit, voortkomend uit de traditie van de advaita vedanta en Dzochgen traditie. Het is gebaseerd op mededogen, inspiratie en wijsheid. Waar veel stromingen beginnen met ‘sleutelen aan de persoonlijkheid’, gaat dit pad over het inzicht ‘je bent er al’. Alles is er al. Dat maakt een grote acceptatie mogelijk van wat is, inclusief onze eigen reacties op de mensen en de gebeurtenissen om ons heen. Die acceptatie maakt dat er meer ruimte ontstaat om bepaalde stressmatige reacties in lichaam en geest heen en in die ruimte is zoveel meer te voelen dan we doorgaans bewust van zijn.

We zijn veel meer dan de neerslag van onze persoonlijke geschiedenis. In essentie zijn we puur Gewaarzijn. Jezelf verankerd kunnen houden in dit Gewaarzijn is voor veel mensen een nieuwe ervaring. Vanuit deze verankering hoeft de ander niets anders te doen dan dat deze doet en jijzelf ook niet. We zijn als het ware de oceaan zelf die ruimte geeft aan alle golven en die alle golven naar de kust brengt. Of we zijn het computerscherm waarop alle mails verschijnen. Geen enkele mail tast het scherm aan. Tegelijkertijd heeft het scherm de mails nodig om zich van zijn eigen bestaan bewust te worden. De mail bestaat niet zonder het scherm en vice versa.

 

Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

woensdag, 15 april 2020 15:54

Kwantumfysica en Manifestatie

Bij Stichting In-zicht door Ann Verschueren en Rolf Nuyts

Kwantumfysica en Manifestatie

“… there is no spoon …” is ongetwijfeld één van de meest geciteerde uitspraken uit de film The Matrix (naast de keuze tussen de blue pill en de red pill). Spoon Bending, met je gedachten materie bewegen, energetisch healen, … zijn allemaal uitingen van “Mind over Matter”, de mogelijkheid om fysieke materie en situaties te beïnvloeden door gebruik te maken van je eigen energie en geest.

Het heeft ons altijd al gefascineerd. Ook oude wijsheidstradities maken al melding van meesters die deze technieken onder de knie hadden. De kwantumfysica beschrijft het gedrag van deeltjes die zo klein zijn dat de gewone natuurkunde niet meer van toepassing is. Dit heeft de klassieke wetenschap op zijn kop gezet, want er geldt onder andere dat de waarnemer de werkelijkheid beïnvloedt. Feit of fictie? Zoals altijd ligt de waarheid in de eigen ervaring. Op deze lezing leer je alles over zelf manifesteren.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Bij Stichting In-zicht door Mundo Resink

Van Steeleconomie naar Heeleconomie – geld als middel tot persoonlijke transformatie!

In onze maatschappij zijn heel veel dingen normaal terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Wat nou als we dat omdraaien? Hoe ziet de wereld er dan uit? En hoe kunnen wij die wereld creëren, zelf, nú?

In een omgekeerde wereld is het niet normaal dat we elk jaar harder moeten werken om hetzelfde te kunnen blijven doen. Dat we twee keer zoveel voedsel produceren als nodig terwijl miljoenen mensen honger lijden. Dat we elke dag betalen om te wonen op een aarde die van niemand is. Zo’n omgekeerde wereld is misschien wel te gek.

Deze avond reizen we samen naar een wereld die werkelijkheid wordt zodra we haar gaan leven. Het ingangspunt? Geld. Want wat is dat nou eigenlijk, écht?


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 12,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

woensdag, 12 februari 2020 14:52

Eindeloos Bewustzijn door Pim van Lommel

Bij Stichting In-zicht door Pim van Lommel

Eindeloos Bewustzijn
Sinds het publiceren van zijn artikel over bijna-dood ervaringen kunnen we niet meer om dit verschijnsel heen. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben.

In 2001 publiceerde cardioloog Pim van Lommel in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet over zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen. Het ging om een onderzoek bij 344 Nederlandse patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Van hen bleken 62 een bijna-dood ervaringen te hebben meegemaakt. Van Lommels artikel was wereldnieuws. Sindsdien kunnen we niet meer om het verschijnsel ‘bijna-dood ervaring’ heen. Het is een authentieke ervaring die niet is te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort. Een bijna-dood ervaringen verandert mensen blijvend. In zijn lezing legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad. Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden. Er zal in de voordracht dieper worden ingegaan op deze conclusies.

Na het einde van de lezing zal Machteld Blickman een verhaal houden over haar eigen BDE.


Tijdstip; 19.30 uur
Kosten: € 15,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie