zaterdag, 09 februari 2019 15:07

Workshop Innerlijk Leiderschap

Bij Stichting In-zicht door Oene Hofman

Innerlijk Leiderschap (workshop)

We leven in een bijzondere tijd waarin veel wat voor ons vanzelfsprekend leek, steeds minder werkt en goed voelt. Bijvoorbeeld de manier waarop bedrijven, overheden en andere organisaties worden geleid en zich profileren, begint bij veel mensen te wringen. Het moet en kan anders. Deze transformatietijd is dé tijd om ook naar onszelf te kijken. Naar onze eigen rol in het geheel. Dan komen er vragen op als:

- Hoe geef jij leiding aan je eigen leven;
- Ben je nog blij met jezelf en jouw rol in de wereld;
- Wat kan je zelf doen om een betere leider voor jezelf en anderen te worden;
- Waarom ben je nog niet voldoende jouw eigen leider, wat houdt je tegen;
- Je wilt wel maar weet (nog) niet hoe!

Innerlijk leiderschap
Met deze workshop over Innerlijk Leiderschap zet je een grote stap naar meer zelfkennis. Je maakt kennis met aspecten die nodig zijn om meer leiding te geven aan je innerlijke belevingswereld. En dit om te zetten naar gerichte daadkracht. Je gaat innerlijk de leiding nemen over je eigen gedachten, daden en leven.


Tijdstip; 13.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 12.30 uur.
Kosten: € 25,- 
Locatie: Party Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, Joure.

Aanvullende informatie

Astrologie (zowel duidingen persoonlijk als lesgeven in astrologie) Meditatie Coaching Verzorgen van workhops op spiritueel gebied

Aanvullende informatie

zaterdag, 02 februari 2019 14:47

Rite van de Baarmoeder

De Rite van de Baarmoeder is een prachtig ritueel. Het is een ceremonie die ons met beide benen op de grond zet, de grond die ons draagt, en die ons onze verantwoordelijkheid laat verwoorden:

“de baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren, de baarmoeder is een plek van Creatie en geboorte van Nieuw Leven”.

 

Hoe ziet de dag eruit?

We delen met elkaar onze verhalen en ervaringen. Soms zijn dat ervaringen van angst en pijn. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, misbruikt en onderdrukt. We zijn ons bewust dat het verdriet en de diepe pijn hierover nog steeds een rol speelt.

In de Rite van de Baarmoeder geef je weer waarde aan dat wat waarde heeft.  We spreken onze verlangens en hoop uit, we stoken het vuur en we zingen, trommelen en dansen. We gaan daadwerkelijk aan de slag om gezamenlijk de mooiste, de warmste en de meest liefdevolle plek voor Creatie en geboorte van nieuw leven te creëren, met daarbij respect voor ieders eigenheid. In deze speciaal gecreëerde plek vindt vervolgens de Rite van de Baarmoeder plaats voor ieder van ons die dat wil.

 

Je bent van harte welkom

Wil je deelnemen aan de Rite van de Baarmoeder, dan ben je van harte welkom op 2 februari 2019 in

Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen (Dr). 

We beginnen om 11.00 uur en sluiten de dag af om 17.00 uur.

De kosten voor de dag zijn 45 euro, dat is inclusief koffie en thee met iets lekkers en een lunch tussen de middag.

Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bel of mail gerust als je behoefte aan meer info vooraf hebt.

Aanvullende informatie

woensdag, 20 februari 2019 16:30

Volle Maan Vrouwencirkel

Data Volle Maan Cirkels eerste helft 2019

~ vrijdag 18 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, donderdag 18 april, vrijdag 17 mei, maandag 17 juni ~

 

Met Volle Maan is de energie van de maan op haar hoogtepunt en zijn we open en dankbaar voor de overvloed waarvan we mogen genieten. We dansen en zingen uit waardering voor alles wat heeft mogen groeien en wat zich heeft mogen ontwikkelen. Om vandaar uit het waardevolle te bewaren en het niet noodzakelijke te laten gaan.

De cirkel staat voor gelijkwaardigheid en je deel weten van een groter spiritueel gebeuren.  In de vrouwencirkels openen we ons in veiligheid en vertrouwen voor elkaar, zodat onze verhalen gehoord worden, onze liederen klinken en onze passie gedanst wordt. 

​​

In elke cirkel wordt aandacht besteed aan astrologie, meditatie, rituelen, deelrondes en zingen.  

We proberen zo levende wijsheid te verkrijgen, bijvoorbeeld over de essentie van vrouwelijkheid, over onze innerlijke wereld van gevoelens en over verfijnde domeinen voorbij tijd en ruimte.

Praktisch

De volle maan cirkels vinden plaats op Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen (Dr).

Om 19.15 uur staan de thee en iets lekkers klaar en van 19.30 tot 21.30 uur is de cirkel. 

De kosten zijn 10 euro 

Aanvullende informatie

Een doorlopende Spirituele Opleiding  – stappen naar verlichting. In een rustig maar gestaag tempo werk je  aan je spirituele groei en krijg je tal van gereedschappen in handen om spiritualiteit ook praktisch in je leven toe te passen.

In onze nieuw te starten opleiding komen 25 jaar ervaring met onze eigen ontplooiing en lesgeven bij elkaar. Onze ervaringen in India de afgelopen twee jaar, waarbij we verschillende meesters bezocht en gesproken hebben vormen de directe inspiratie om hier nu mee te starten. De opleiding is een unieke gelegenheid om een spirituele opening te bereiken die je leven op ongekende wijze verrijkt.
De opleiding is zowel bedoeld voor beginners als gevorderden op het pad: je steekt in op je eigen niveau.

Wat gaan we doen?

Het gaat om een doorlopende opleiding van een cursusdag per maand. Het is van belang dat je het geleerde in je leven toepast, zodat spiritualiteit zich niet beperkt tot de cursusdagen of het mediteren thuis.

De grotere structuur wordt met name in de eerste fase van de opleiding gevormd door de thema’s van Rishi Patanjali. Eenvoudig gezegd gaat het bij Patanjali over stappen die je moet nemen als je de staat van verlichting wilt bereiken. Voorbeelden van dergelijke thema’s zijn zuiverheid, stilte in je geest en energiebeheersing. Op elke cursusdag staat zo’n thema centraal. Aan de hand daarvan doen we meditaties en oefeningen.

Daarbinnen en daarnaast brengen we ons belangrijkste werk met meesters Phylos en Saint Germain waarbij het onder andere gaat om:
Het doen ontwaken van de kundalini (in meditaties)
Het activeren van de pijnappelklier
Stappen die je kunt nemen na het overgaan
Creëervaardigheden
Stappen naar verlichting volgens Ramana Maharshi en andere meesters

Wat zijn de doelen van de opleiding?

Het belangrijkste doel van de opleiding is dat je wordt wie je in wezen bent, de wijze, liefdevolle, stralende zelf. Van daaruit ontwaakt je grotere potentieel. Je levensdoel wordt helder. Vreugde, liefde, vrede en andere hoge kwaliteiten komen als vanzelf in je leven. In toenemende mate kan je  situaties in je leven hanteren met kalmte en gelijkmatigheid.

 Basisprincipes

Gedurende meer dan twintig jaar gaven Phylos en Saint Germain ons een enorme hoeveelheid informatie, meditaties en processen door. Daarnaast bezochten we de afgelopen jaren in India verschillende verlichte meesters. Dit zijn allen meesters die vele jaren van meditatie en zelfonderzoek achter de rug hebben en weten waar ze over praten. In wat ze ons vertelden en in wat ze uitdragen komen een aantal basisprincipes terug. Deze vind je als rode draden terug in de opleiding:

 

 • Liefde en compassie
  Ieder spiritueel pad begint hiermee. Boekenwijsheid heeft een zeker nut, maar alleen theorie en ratio brengen je niet verder op je spirituele pad. Het is de onvoorwaardelijke liefde in je hart die (verder) wakker gemaakt moet worden. Dit is de ingang naar je ziel en je hogere potentieel. Het is de grootste kracht in het universum.

 • Het hebben van een (levens)doel
  Het is van belang om een doel voor ogen te hebben. Dat kan een klein doel in een enkele meditatie zijn, of een ruimer doel. Zonder doel is mediteren is als ronddobberen in een bootje op een meer. Dat kan ontspannend zijn, maar brengt je niet verder in je groei.
  Het kennen van je levensdoel geeft enorm veel vreugde en focus en stroomlijnt je leven.

 • Het volgen van een methode.
  Er zijn vele wegen die naar verlichting /zelfrealisatie/God leiden, die zich allemaal kenmerken doordat er een bepaalde methode wordt gevolgd. Voorbeelden zijn: mantra zingen, meditatie en yoga. Het werkt beter om één methode langdurig te volgen dan om steeds van methode te veranderen.

 • Volharding en overgave. Het pad kent vele prachtige momenten, maar ook tegenslagen en tests. Het is de kunst om deze te zien als lessen van het universum die je verder helpen bij je groei. Alle gebeurtenissen in je leven zijn reflecties van jouw energieveld en gelegenheden om oud karma op te lossen. Het is altijd jammer als een cursist afhaakt als het pad lastiger wordt. Bijna altijd is juist dan doorgaan de weg om er weer uit te komen – en weer een plateautje hoger te uit te komen.

 • Grace en je openen om te ontvangen.
  Als je toegewijd bent aan je spirituele pad, krijg je veel hulp vanuit het universum. Als jij uitreikt naar het goddelijke, reikt het goddelijke uit naar jou. Hierdoor lossen sommige oude patronen op zonder dat je erdoor heen hoeft. Dit is grace/genade.

 • Vertrouwen
  Dit betekent: het leren vertrouwen op je ervaringen in meditaties en op je eigen kracht. Het betekent ook: geloven in het grotere geheel, het goddelijke licht en in je eigen stralende zelf.

 

Methodes

 In de cursus werken we met verschillende methodes, die elkaar aanvullen en versterken:

 

 • Geleide meditaties vormen de basis. Hierbij geven we de woorden en energie door van geascendeerde meesters Phylos, Saint Germain en Kuthumi en van verschillende Indiase meesters. De energie van Mahavatar Babaji is vaak aanwezig op de cursusdagen.
  In de vele groepen die we hebben geleid zijn we telkens weer onder de indruk van de diepgaande veranderingen die de subtiele, liefdevolle en krachtige geleide meditaties teweeg brengen. In het licht en de liefde van de meditaties lossen oude belemmeringen op en durf je je te openen voor je werkelijke potentieel.

 • Bhakti yoga, de yoga van devotie. Hierbij nemen mantra zingen en kirtan, het zingen van verschillende namen van het goddelijke, een belangrijke plaats in.  Doordat het zingen in het sanskriet een diepere laag van je wezen raakt, opent dit je hart steeds meer.  Ook dansen,  spirituele verhalen vertellen en rituelen (puja’s) maken deel uit van bhakti yoga.

 • Oefeningen. Op elke cursusdag zullen we een of meer oefeningen doen in kleine groepjes. Hierdoor wordt de energie enorm versterkt. Daarnaast werken de oefeningen heel helend.

 • Uitleg. We bespreken de theorie van de verschillende onderdelen.

 • Qigong. Af en toe doen we tijdens de cursusdagen een qigong oefening. Deze zachte, eenvoudige oefeningen geven balans, stabiliteit en gezondheid. Ze versterken de werking van de meditaties.

 • Opdrachten voor thuis. Het is de bedoeling om thuis met het geleerde te oefenen. Dit houdt in dat je de meditaties die we op de cursusdagen opnemen thuis geregeld doet. Daarnaast oefen je dagelijks aan de hand van een bepaald thema in je dagelijkse leven. Enerzijds geef je op deze manier meditatie en andere methodes een duidelijke plek in je leven. Anderzijds maak je van je leven een dagelijkse meditatie.

 Wanneer: 27 januari, 17 februari, 14 april, 12 mei en 9 juni en verder in september.


 

Aanvullende informatie

 • Plaats Dalfsen
 • Contactpersoon Froukje Buma
zaterdag, 09 februari 2019 10:15

Spring Forest Qigong level 1

Op deze cursusdag behandel ik uitgebreid de basis filosofie, belangrijkste elementen, uitgangspunten en sleutels tot succes van Spring Forest Qigong.
Daarnaast leer je:
* de actieve oefeningen van level 1 en
* de basis healing technieken
Na de cursusdag kan je de oefeningen en basis healing technieken met behulp van het schriftelijke cursusmateriaal thuis toepassen.
Qigong betekent werken met energie. Je werkt aan healing van jezelf met eenvoudige, zeer krachtige oefeningen. Spring Forest Qigong is daarnaast ook een helingsmethode.

 

Achtergrond
Spring Forest Qigong is ontwikkeld door Qigong meester Chunyi Lin. Hij schreef het boek 'Born a healer', in het Nederlands vertaald als: Spring Forest Qigong (Akasha). In Amerika werd het boek een bestseller.

 

Chunyi Lin beschrijft in het boek zijn zeer moeilijke en zware jeugd in het China tijdens de culturele revolutie. Zijn vader was leraar en werd opgepakt. Ouders en kinderen werden gescheiden. Op school werd hij mishandeld en mocht hij niks terug doen. Later kreeg hij ook nog een ernstige knieblessure door een val waardoor hij nauwelijks meer kon lopen.

 

Zo was hij als jongeman zowel fysiek als emotioneel er slecht aan toe. Emotioneel was hij boos en verbitterd. Het bijzondere is dat hij zichzelf in alle opzichten genas door het beoefenen van Qigong. Daarna zag hij het als zijn missie om dit over de wereld te verspreiden. Zijn missie: "een healer in elke familie en een wereld zonder pijn".

Chunyi Lin studeerde bij vele qigong meesters. Door hen werd gezegd dat qigong moeilijk is en dat het jaren oefening vraagt. Chunyi Lin voelde dat dit niet klopte. Hij ontwierp een serie zeer eenvoudige oefeningen die iedereen kan doen, of je nu gezond bent of zwaar ziek! Daarnaast ontwikkelde hij krachtige methode om anderen te helpen met hun healingsproces.

De oefeningen zijn eenvoudig maar zeer krachtig. Dit geldt ook voor healing technieken. Ze zijn heel effectief voor heling en balans. Je kunt ze doen om gezond te worden en/of gezond te blijven. Ze werken zeer krachtig op het openen van de meridianen, de energiekanalen in het lichaam. Als die open zijn ben je gezond en stromend. Als ze geblokkeerd zijn word je ziek en zwak.

Je kunt de oefeningen staand doen maar ook zittend en als dat niet gaat zelfs liggend.

Door het doen van de oefeningen hebben vele mensen over de hele wereld zichzelf genezen van ernstige klachten.

Op deze cursusdag doen we alle actieve oefeningen van level 1.
In tweetallen of kleine groepjes leer je daarnaast hoe je blokkades kunt  openen, de overtollige energie kunt verwijderen en nieuwe energie kunt toevoegen.

 

Aanvullende informatie

zondag, 24 februari 2019 13:17

Een nieuw wereldbeeld

Bij Source Events door Marja de Vries

Marja de Vries bied ons een samenhangend, holistisch wereldbeeld, op basis van haar inzichten over de 7 universele wetten. Hiermee vallen de vele verschillende aspecten van onszelf en van de wereld om ons heen als puzzelstukjes op hun plaats.

Op basis van haar bestseller De Hele Olifant in Beeld zal Marja vertellen over de universele wetmatigheden, die ten grondslag liggen aan de achterliggende ordening van het universum. Haar onderzoek verbindt gemeenschappelijke inzichten van de verschillende wijsheidstradities, met recente wetenschappelijke inzichten die hiermee in lijn lijken te zijn.

We kunnen de universele wetten gebruiken om onderscheid te maken tussen dat wat werkt en dat wat niet werkt. Want als iets in lijn is met deze wetten, functioneert het optimaal en in harmonie met al het andere. Inzicht in deze wetten en de gulden snede verhouding helpt ook om te begrijpen wat nodig is om onze persoonlijke balans te herstellen en op basis daarvan de balans in de samenleving. Het helpt je ontdekken wie we in essentie zijn en laat je zien hoe oneindig onze mogelijkheden zijn!

 

Tijdstip: 13.30 uur tot 16.00 uur (zaal open om 13.00 uur)
Kosten: € 10,- tot € 12,50
Locatie: Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof, Hofplein 29, Leeuwarden

Aanvullende informatie

Het organiseren van evenementen die wetenschap & spiritualiteit met elkaar verbinden.

Aanvullende informatie

dinsdag, 05 februari 2019 14:47

UFO Disclosure een update

Bij Innerlijk Besef door Janet Ossebaard

In deze presentatie geeft Janet Ossebaard de allerlaatste update over de stand van zaken rondom de UFO-Disclosure (openheid van zaken) in relatie tot de graancirkels.
Wat is er voor nieuws over ontdekkingen op de Maan, op Mars en op andere planeten?

Wat zeggen de klokkenluiders binnen NASA?
Hoe ver is men binnen het Secret Space Program?
Wat wordt er verborgen op de Zuidpool?
Wat is er voor nieuws over ontdekkingen op de Maan, op Mars en op andere planeten?
Wat zeggen de klokkenluiders binnen NASA?

Janet Ossenbaard laat de nieuwste updates, inzichten en ontdekkingen zien. Zoals we van haar gewend zijn, maakt ze hierbij gebruik van schitterend beeldmateriaal. Geheim gehouden technologieën op het gebied van anti-zwaartekracht, nulpuntenergie en medische wetenschappen, plus de laatste ontwikkelingen binnen de UFO-disclosure staan deze avond centraal.

 

Tijdstip: 19.30 uur
Kosten: € 10,- 
Locatie: Zalencentrum Hingstman te Zeijen

Aanvullende informatie

Op deze mooie locatie organiseren wij de gezelligste Spirituele Wellness & Mineralenbeurs van Noord- en Midden Nederland. We hebben de beschikking over een mooie, grote en sfeervolle zaal waardoor we hier ruim 50 hele diverse stands kunnen aanbieden met alles voor je algehele welzijn.

Bij deze locatie ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur.


Tijdstip: 10.30 tot 17.00 uur
Locatie: Zalencentrum de Buorskip, De Buorskip, Vlaslaan 26, Beetsterzwaag

Aanvullende informatie